Menu
in

Român răpit în Nigeria de bărbați înarmați

Update MAE:

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățeanul român răpit în Nigeria la data de 10 octombrie 2016 a fost eliberat.

Totodată, mulţumeşte instituțiilor participante la Celula de Criză a MAE şi autorităţilor nigeriene pentru implicare şi sprijinul oferit în acest caz.

Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a reitera recomandarea fermă adresată cetăţenilor români aflați în zonele de conflict/cu risc major de securitate de a contacta cea mai apropiată misiune diplomatică a României pentru a-şi înregistra prezenţa în regiune, astfel încât să poată beneficia de o asistenţă și protecție consulară cât mai eficientă.


 

Inginerul român Christian Nedelcu, 52 de ani, a fost răpit de bărbați înarmați care s-au năpustit asupra lui și a echipei sale în Agbor, statul Delta, din sudul Nigeriei, informează poliția nigeriană și publicația nigeriană sunnewsonline.com

Surse au relevat faptul că a existat schimburi de focuri între personalul de securitate care îl escorta pe român și răpitori.



Ministerul Afacerilor Externe din România precizează următoarele:

Ambasada României la Abuja urmăreşte cu atenţie cazul cetăţeanului român răpit în Nigeria la data de 10 octombrie 2016.

Familia cetăţeanului român a fost notificată cu privire la acest incident.

Reprezentanţii misiunii diplomatice române sunt în contact permanent cu autorităţile federale nigeriene competente, cu angajatorul, precum și cu familia cetățeanului român.

De asemenea, precizăm faptul că, din dispoziția ministrului afacerilor externe, a fost activată Celula de Criză, fiind inițiate procedurile specifice în astfel de cazuri.

Având în vedere sensibilitatea situației, Ministerul Afacerilor Externe recomandă tratarea subiectului cu precauție și responsabilitate.

CITITI MAI MULT:

Copii români dispăruți în Anglia.Este posibil fi fost răpiți și scoși din țară

Minoră răpită și dusă în Spania de iubitul de 27 de ani

Daily Mail dă din nou cu bâta în baltă. Răpitorii „români” erau de fapt un… bulgar

Român răpit în Burkina Faso. Unde vor să îl caute autoritățile de la Ouagadougou?

Adolescenta răpită a fost găsită în Irlanda

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version