Menu
in

Sadiq Khan devine prima persoană din istorie care câștigă al treilea mandat ca primar al Londrei

Laburistul Sadiq Khan a fost reales ca primar al Londrei, după ce a primit peste un milion de voturi. A învins-o confortabil pe controversata candidată conservatoare Susan Hall. Sadiq Khan a devenit prima persoană care a câștigat un al treilea mandat ca primar al Londrei. Politicianul laburist a obținut peste un milion de voturi, depășind-o pe rivala conservatoare Susan Hall, care a strâns aproximativ 812.000.

În discursul său de victorie, Sadiq Khan a spus că laburiștii sunt „gata să guverneze din nou sub Keir Starmer”. “Este timpul ca Rishi Sunak să ofere publicului alegeri. Alegeri generale. Tocmai am deschis calea către o nouă direcție pentru țara noastră”, a adăugat el.

Primarul Londrei, Sadiq Khan: „Înghețarea chiriilor, energie gratuită pentru săraci”

Domnul Khan a declarat că rezultatul a arătat că Londra a respins ura și a ales speranța. “Au fost câteva luni dificile. Ne-am confruntat cu o campanie de negativitate non-stop. Dar nu aș putea fi mai mândru că am răspuns la frică cu fapte, la ură cu speranță și la încercările de a ne dezbina prin eforturi de unire”, a spus el. „Am desfășurat o campanie care a fost în concordanță cu spiritul și valorile acestui mare oraș, un oraș care privește diversitatea noastră nu ca pe o slăbiciune, ci pe o forță atotputernică. Și una care respinge populismul de dreapta și nu așteaptă înapoi”.

Dl Khan a câștigat laude pentru introducerea meselor gratuite pentru toți elevii din școala primară din Londra. Dar s-a confruntat cu controverse pentru extinderea lui Ulez. Zona cu emisii ultra scăzute, care vede șoferii celor mai poluante vehicule obligați să plătească o taxă zilnică, a fost extinsă pentru a acoperi toate cele 33 de cartiere din Greater London în august anul trecut.

Nimeni nu a mai fost ales anterior pentru un al treilea mandat ca primar al Londrei. Ken Livingstone a fost bătut de Boris Johnson când a încercat în 2008, în timp ce domnul Johnson a decis să se întoarcă la Westminster, potrivit Mirror.

Strângerea de mână de la sfârșit

Susan Hall se afla lângă Sadiq Khan în timp ce el își ținea discursul victoriei și a vrut să îl felicite. Mai întâi el s-a făcut că nu o vede. Susan Hall a trebuit să se aplece în fața lui Khan pentru a-l determina să accepte strângerea de mână. În final Khan i-a dat mâna fără să se uite la ea.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version