Menu
in

Româncă de 19 ani, specialistă în furturi din magazine, iertată de judecătorul britanic și trimisă acasă

O tânără din România, care a fost implicată într-un val de furturi la nivel național în Marea Britanie, a primit încuviințarea de la judecător să meargă acasă „pentru a scuti contribuabilul britanic de o cheltuială de 8.000 de lire sterline”.

Mădălina Horvath, în vârstă de 19 ani, a venit în Marea Britanie în 2015 și s-a dovedit că furat peste 15.000 de lire sterline – inclusiv 16 produse Apple – în diferite orașe, din Cambridge și până în Manchester, scrie Evening Standard.

Un judecător a numit-o „o rușine completă” și i-a spus să plece imediat în România și să le spună prietenilor „ce se întâmplă cu străinii care încalcă legea în Marea Britanie”.

Tânăra, de loc din satul Bata, nordul României, a fost arestat în Kent pentru furt, dar s-a ascuns după ce a fost eliberată pe cauțiune.

A fost găsită și arestată în timp ce se afla în plină acțiune, cu prietenii săi, în Centrul Trafford, din Manchester.

Asupra ei s-au găsit produse furate în valoare de mii de lire sterline, furate de la un magazin John Lewis.



La începutul acestei luni, Horvath, care locuia în Coventry, a fost condamnată la 14 luni de pușcărie, după ce a recunoscut cinci acuzații de furt.

De data aceasta, judecătorul Bernard Lever i-a spus că îi scurtează sentința la zece luni după ce fata a arătat un bilet dus către România, pe care i-l cumpărase familia sa.

Judecătorul i-a permis astfel să plece spunând: „cu cât mai repede pleci din țară, cu atât mai bine”.

El a spus că, de regulă, nu scurtează sentințe, dar era îngrijorat că timpul petrecut la închisoare de Horvath costa contribuabilii britanici până la 4.000 de lire sterline pe lună.

El a spus: „Atunci când te întorci acasă, să le spui prietenilor tăi și tuturor celorlalți ce se întâmplă cu oamenii care vin din alte țări să fure aici”.

Judecătorul a spus că este „complet inacceptabi” ca străinii să vină în Marea Britanie ca „bande profesioniste de infractori și să interfereze cu comerțul legal al magazinelor din această țară”.

„Suntem foarte primitori cu străinii în această țară și nu vei fi tratat altfel pentru că ești din România. Cu toate acestea, tot ceea ce cerem este ca oamenii să respecte legea”, a spus acesta.

Infracțiunile comise de Horvath au avut loc în perioada iulie 2015 și noiembrie 2018.

Aceasta a furat nu mai puțin de 16 tablete Ipod, în valoare de £ 2.864 de la un magazin John Lewis din Centrul Victoria din Nottingham, pe 3 noiembrie 2016.

Alte produse Apple în valoare de 6.839 de lire sterline au fost sustrase de la o filială a companiei din Cambridge, în ziua următoare.

A intrat în centrul comercial Blue Water, din Kent, pe data de 12 decembrie 2016 și a furat șase seturi de căști în valoare de 999 de lire sterline, tot de la John Lewis, două perechi de ochelari de soare Chanel, în valoare de 600 de lire sterline și nouă articole de îmbrăcăminte de la Warehouse.

Infractoarea a fost prinsă pe 8 noiembrie 2018, după ce a furat cinci seturi de căști BOSE și trei carduri de memorie, în valoare de  1.184,89 lire sterline, de la un magazin John Lewis din Centrul Trafford.

Judecătorul Lever a avertizat că, dacă Hovarth se va întoarce în Marea Britanie în următoarele 12 luni, va fi închisă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version