Menu
in

Rusia amenință Marea Britanie cu represalii dacă vor fi impuse sancțiuni Moscovei

Ministrul de externe al Rusiei a avertizat cu privire la represalii în cazul în care Marea Britanie va impune sancțiuni pentru criza din Ucraina.

Serghei Lavrov a făcut amenințarea după o întâlnire tensionată de săptămâna trecută cu omologul său din Marea Britanie, Liz Truss, în încercarea de a evita războiul în regiune, scrie Metro.

Boris Johnson a spus că un pachet „foarte, foarte dur” de sancțiuni este „gata să fie aplicat” în cazul în care Rusia ia măsuri militare împotriva Ucrainei.

Se estimează că 150.000 de militari ruși au fost plasați la graniță, alimentând temerile că urmează o invazie.

Rusia a negat planurile de a ataca, dar a cerut garanții obligatorii din punct de vedere juridic că Ucraina nu va avea niciodată voie să adere la NATO, despre care Moscova consideră că s-a extins prea mult spre est.

Occidentul a refuzat până acum să facă astfel de angajamente, Boris Johnson spunând că Ucraina are tot dreptul să formeze propriile alianțe defensive.

S-a înșelat Boris Johnson cu privire la invazia Ucrainei? Rusia anunță că își retrage o parte din trupe

„Ceea ce facem este să vizăm anumite bănci rusești, companii rusești și să ne asigurăm că luăm măsuri, facem și mai mulți pași, pentru a dărâma fațada proprietăților rusești… fie la Londra sau în altă parte”, a spus Johnson.

Lavrov a spus că dacă astfel de măsuri vor continua, Rusia va riposta.

El a declarat: „Va fi necesar să se adopte o legislație corespunzătoare împotriva celor care încearcă să-și construiască o carieră – pentru a crește ratingurile și a câștiga popularitate folosind sentimentul rusofob”.

Afirmațiile Rusiei că își retrage unele trupe după încheierea exercițiilor militare au stârnit un oarecare scepticism.

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat pentru Sky News: „Ceea ce nu am văzut este o dovadă a retragerii care a fost revendicată de Kremlin.”

„Până când nu vom vedea o detensionare adecvată, ar trebui să fim cu toții precauți în ceea ce privește direcția de deplasare de la Kremlin”.


///Rusia amenință Marea Britanie cu represalii dacă vor fi impuse sancțiuni Moscovei///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 2]
Exit mobile version