Menu
in ,

Sistemul medical din Marea Britanie este LA PĂMÂNT! Ai ghinionul să faci un atac de cord sau un accident cerebral? Ambulanța vine în 2 ORE

În cazul în care sunteți victima unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral, este foarte posibil să fiți în pericol de moarte dacă locuiți în Marea Britanie. Și asta pentru că, în cazul unor asemenea probleme, ambulanța poate ajunge la voi în peste două ore, din cauza numărul mare de solicitări ale persoanelor cu simptome de coronavirus.

Mii de victime ale infarctului și atacului de cord așteaptă cel puțin două ore și 20 de minute o ambulanță în criza coronavirusului, scrie Daily Mail.

Timpul de răspuns la situații de urgență sunt cele mai mari înregistrate vreodată, din cauză că paramedicii se confruntă cu o creștere a numărului de apeluri, într-un moment în care sunt mulți bolnavi.

Pacienții cu suspiciuni de atac de cord sau accidente vasculare cerebrale sunt lăsați mai departe pe lista de priorități în condițiile numărului tot mai mare de apeluri de oameni cu simptome de coronavirus.

Aceste probleme de sănătate sunt clasificate ca apeluri de „categoria a doua” și ar trebui să aibă un timp de răspuns de 18 minut, în perioade normale.

Însă unii oameni spun că au așteptat și patru ore să vină ambulanța.

O analiză pe mail a cifrelor NHS England arată că, în martie, aproximativ 6.649 de pacienți de categoria 2 din Londra au așteptat în medie două ore și 20 de minute pentru o ambulanță.

Prin comparație, în martie 2019, timpul mediu de așteptare pentru apelurile din categoria 2 în Londra a fost de 37 de minute și 13 secunde.

Paramedic român din Londra, mesaj pentru conaționali: “Stați acasă. Nu mai facem față. Am văzut ditamai oamenii doborâți”

Între timp, în Nord Vest, mai mult de 5.190 apelanți din categoria 2 au fost nevoiți să aștepte în medie o oră și 25 de minute, luna trecută. Și în estul Angliei, peste 4.430 de pacienți din categoria 2 au așteptat în medie o oră și șase minute venirea unei ambulanțe.

NHS England a declarat aseară că cifrele pentru aprilie s-au îmbunătățit, în special la Londra.

În mod ideal, victimele unui atac de cord și accident vascular cerebral ar trebui să primească tratament în prima oră de la debutul simptomelor. Dacă așteaptă mult mai mult, este mai probabil să sufere daune ireversibile ale inimii sau creierului, ce pot duce la dizabilitate sau moarte.

Medicii cred că mulți au renunțat să sune la numărul de telefon 999 atunci când au întâmpinat dureri toracice sau simptome de accident vascular cerebral, deoarece nu au vrut să încarce NHS sau să riște să contracteze virusul într-un spital.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version