Menu
in

Trenuri pline și blocaje în trafic, după ce Boris Johnson le-a cerut oamenilor „să meargă la muncă” fără „să utilizeze transportul în comun”

Discursul lui Boris Johnson de duminică, 10 mai, a semănat și mai multă confuzie în rândul londonezilor, mulți dintre ei fiind chemați la slujbe imediat ce premierul și-a terminat alocuțiunea.

Astfel, oamenii spun că au primit în scurt timp mesaje de la companii să se prezinte la lucru luni, 11 mai, așa cum anunțase Johnson.

Însă, un alt membru al guvernului, ministrul de Externe Dominic Raab, a spus că lucrătorii nu trebuie să meargă la muncă decât miercuri, creând o confuzie și mai mare.

Trenurile metroului din Londra au fost din nou aglomerate, în această dimineață, ceea ce arată că oamenii nu au luat în serios cerința premierului Johnson de a nu folosi transportul public.

Fotografii publicate de Daily Mail de pe linia Jubilee către centrul Londrei dovedesc acest lucru. Și autostrăzile au fost pline de mașini în această dimineață, pe unele porțiuni circulându-se bară la bară.

Liderul laburist, Sir Keir Starmer, a declarat că strategia Guvernului de a ușura restricțiile era deja „dezvăluită” cu câteva ore înainte anunțul lui Boris Johnson, iar liderul sindicatului Unite, Len McCluskey, a acuzat guvernul că „în mod necrutător” le cere muncitorilor să își riște propria siguranță, în timp ce cei bogați stau acasă.

Boris Johnson a anunțat începerea ridicării restricțiilor: „Cei care nu pot lucra de acasă trebuie să meargă la muncă, dar nu cu transportul în comun”

Între timp, premierul scoțian Nicola Sturgeon i-a cerut lui Johnson să înceteze să le mai spună scoțienilor ce trebuie să facă și a anunțat că executivul Scoției va veni cu propriile măsuri.

Ministrul laburist din umbră pentru Afaceri, Ed Miliband, a criticat mesajul lui Boris: „Premierul nu a spus că modificările se aplică de miercuri.”

Azi au fost raportate blocaje în trafic pe drumurile majore, cum ar fi M25, pentru prima dată de când cei 66 de milioane de oameni din Marea Britanie au fost sfătuiți să rămână acasă, pe 23 martie.

Românul Cristian Ciomagă, în vârstă de 20 de ani, este unul dintre zecile de lucrători care au așteptat trenul în stația Ealing Broadway, din vestul Londrei.

Acesta lucrează ca programator de calculatoare în centrul Londrei și a afirmat: „La doar câteva minute după ce Boris a terminat anunțul, am primit un e-mail de la șeful meu care îmi spunea că trebuie să mă întorc la muncă.”

„Până acum, lucram de acasă, dar șeful a spus că avem un proiect care trebuie făcut de la birou. Nu sunt sigur dacă acest lucru este complet adevărat, cred că vrea doar să ne vadă fețele la serviciu, iar guvernul i-a dat permisiunea să facă asta”.

„Aș putea continua cu ușurință să lucrez de acasă și sunt foarte îngrijorat cum va fi situația la birou”, a mai spus românul.

”Țările deștepte” în opinia cancelarului austriac Kurz. ROMÂNIA NU E PRINTRE ELE

Un muncitor în construcții este de părere că aproximativ 40% din forța de muncă s-au întors pe șantier după anunțul lui Boris Johnson de a reveni la lucru.

Constantin Șubatu a spus: „Pentru mine nu s-a schimbat nimic. Am lucrat până acum. Cu siguranță vom avea mai mulți băieți înapoi – aproximativ 40% mai mulți oameni sunt din nou la serviciu. Este minunat pentru ei. Nimeni nu vrea să stea acasă timp de opt săptămâni fără venituri. Nu pot plăti chiria sau facturile. Aș spune că starea de spirit este destul de bună azi. Depinde de antreprenori de cât de siguri sunt și de cât de în serios iau totul. Unii sunt super stricți, iar alții mai puțin”, a spus acesta.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version