Menu
in

Un polițist londonez a furat 850.000 de lire sterline în cârdășie cu un infractor român

Un ofițer de poliție londonez corupt a participat la jafuri organizate de bande de infractori și a finanțat un stil de viață fastuos cu ceasuri Rolex și excursii în Dubai, potrivit instanței de judecată citată de The Guardian.

Fostul polițist metropolitan, Kashif Mahmood, și-a folosit uniforma și mașina de patrulare pentru a organiza jafurile de pe străzile din Londra, activitățile bandei fiind dirijate de un gangster din Dubai care folosea un sistem de comunicații criptat pentru a transmite comenzile.

Mahmood, în vârstă de 31 de ani, s-a prezentat miercuri, 12 mai, în instanță. Anterior, în august 2020, pledase vinovat de conspirație pentru dobândirea de bunuri infracționale și conduită necorespunzătoare într-o funcție publică, fiind deja demis din Poliția Metropolitană.

Potrivit sursei citate, Mahmood și un membru al unei bande din România, care se dădea drept ofițer de poliție, au furat 850.000 de lire sterline.

Tribunalul Coroanei din Southwark a aflat că grupul de criminalitate organizată l-a recrutat pe ofițerul de poliție care mergea la Dubai pentru întâlniri ale bandei.

Cărți vechi, furate din Marea Britanie, descoperite în România. Valoarea lor depășește 2,5 milioane de lire sterline

„La cererea grupului de crimă organizată, Kashif Mahmood lua vehicule de poliție marcate și nemarcate și, îmbrăcat în uniforma de poliție, mergea în locațiile unde acționa grupul de criminalitate organizată sau ajuta la spălarea banilor obținuți din infracțiuni”, a spus procurorul.

Mahmood era angajat la secția de poliție Stoke Newington, din estul Londrei, și a folosit, de asemenea, computerele poliției pentru a obține informații folosite de bandă.

Caietele recuperate din dulapul lui Mahmood au arătat că a cercetat informații sensibile culese din sistemele de date ale poliției, inclusiv numele a două persoane pe care banda a încercat să le jefuiască. Într-un cont bancar legat de el au fost găsite 35.000 de lire sterline, precum și ceasuri de lux.

Mahmood a fost lăudat pentru curaj în timp ce era ofițer de poliție, dar în 2018 a fost condamnat pentru agresarea unui membru al publicului în timpul serviciului. Cu toate acestea i s-a permis să rămână în poliție.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version