Menu

Un român, ajutor de şerif în SUA, vrea să se întoarcă în ţară ca să schimbe sistemul

După 25 de ani petrecuţi în Statele Unite ale Americii, Marius Stoika, ajutor de şerif în Ohio, vrea să revină în ţară. El doreşte să aducă în România “democraţia adevărată” şi să revoluţioneze sistemul, pornind de la poliţişti şi Ministerul Afacerilor Interne.

Marius Stoika s-a născut la Cluj, dar familia lui s-a mutat la Brașov la șase luni după naștere. La 14 ani, imediat după Revoluţie, a plecat alături de părinţii săi în SUA. Decizia de a urma o “carieră în albastru” a luat-o în liceu şi a ajuns să se identifice cu uniforma, chiar dacă acum e pensionat. Spune că filmele şi serialele cu poliţişti din SUA sunt „100% adevărate” şi povesteşte că a trecut de două ori pe lângă moarte în timpul misiunilor. Ba chiar a fost declarat mort, după cum povesteşte, în decembrie 2005, după ce, în timp ce se afla la locul unui accident, a fost spulberat de un şofer băut care circula cu peste 100 km/h. S-a trezit la morgă, într-un sac, iar experienţa l-a marcat pe viaţă, scrie Vocea.biz

A trecut printr-un proces amplu de recuperare şi a îmbrăcat din nou uniforma. Zece ani mai târziu, Marius Stoika spune că a înţeles de ce a primit o nouă şansă la viaţă.

Sunt o inimă de român, plecat de mult timp printre străini. Am lucrat într-un sistem democrat, am aplicat legile într-un sistem democrat. Când am venit toamna trecută în România şi am văzut ce se întâmplă acolo şi care e situaţia cu băieţii de acolo mi-am dat seama că Dumnezeu mi-a dat o a doua şansă la viaţă să fac ceva pentru ţara mea şi pentru băieţii mei”.

Vocea.biz i-a luat un amplu interviu lui Marius Stoika, în care acesta a vorbit despre planurile sale, ce a găsit în România atunci când a venit în vizită la invitaţia sindicatelor şi ce trebuie să facă românii pentru a schimba ţara în care trăiesc.

Marius Stoika: Democraţia nu se învaţă din cărţi, pe băncile şcolii ani de zile. E o prostie! E timp pierdut, sunt bani pierduţi pe care îi plătesc oamenii. Democraţia trebuie trăită şi respirată în fiecare zi.

Ca să schimbi România e nevoie de oameni de afară, care au trăit în democraţie. Să revină în ţară şi să ghideze populaţia. Cineva fără o agendă, cu o inimă curată, nu nişte jegoşi care vor altceva. Eu am sufletul curat: dacă e să fac ceva pentru România şi mor a doua zi, eu atâta vreau pentru mine şi familia mea. Eu am ieşit la pensie în iulie, am aproape 7.000 de dolari pensie, n-am nevoie de banii nimănui. Românii sunt într-un leşin lung şi nu realizează că trebuie să facă ceva. Dacă nu fizic, măcar să-şi schimbe gândirea, să se deştepte.

Ca să schimbi ceva în România trebuie să o faci de la un nivel foarte înalt. Şi să ai putere când zici ceva, un cuvânt, să poţi să faci asta. Sau, de foarte de jos, iar asta înseamnă o revoluţie pur şi simplu. Să-i uneşti pe oameni şi să-i împingi pe cei de sus afară. Oricum, ceva trebuie să se întâmple în România.

Continuarea interviului AICI



Foto: arhiva personală

CITITI MAI MULT:

Mesajul emoţionant al unei românce din UK: „suntem dezrădăcinaţi… nu vom mai fi niciodată acasă”

Un englez în România. Povestea lui Graham Robinson, fost impresar artistic la Londra, acum ţăran în Ardeal

Un român este cel mai tânăr alpinist care a ajuns pe cel mai înalt vârf din Europa

Un român vrea să doboare recordul de traversare a Canalului Mânecii

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version