Menu
in

Un român de 39 de ani a murit în Londra. I s-a făcut rău și s-a stins până a ajuns ambulanța

Un român de 39 de ani, din Suceava, a murit la Londra, lăsând în urmă doi copii, unul în vârstă de numai un an.

După toate aparențele, se pare că bărbatul a făcut infarct, însă rezultatul necropsiei va fi cunoscut abia săptămâna viitoare.

Potrivit Obiectiv de Suceava, Ghiță Juravle muncea de patru ani în construcții, în Londra. Familia vrea să îl înmormânteze acasă, în satul natal, însă soția și cei doi copii ar trebui să stea în carantină timp de două săptămâni dacă se întorc în țară.

Acum, primarul comunei Burla, de unde era de loc Ghiță Juravle, încearcă să obțină o derogare de la Prefectura Suceava pentru ca soția să poată să-și conducă omul pe ultimul drum.

Se pare că bărbatului i s-a făcut rău în casă și până la sosirea ambulanței, acesta a decedat, cadrele medicale sosite la fața locului nemaiputând decât să constate decesul.

Durerea este cu atât mai mare pentru cei dragi cu cât nu vor putea să-l conducă pe ultimul drum.

„Nu știu cum vom proceda. E clar că îl vom duce în țară să-l înmormântăm, dar din cauza situației actuale eu și copiii nu putem merge. Nu sunt zboruri și chiar dacă am pleca cu o mașină, ne bagă în carantină. Nu pot să cred ce mi se întâmplă. Am venit acum patru ani în Anglia și în sfârșit ne mergea bine. Soțul muncea în construcții. Nu a fost niciodată bolnav. Nu urma niciun tratament. Familia vrea să mă întorc în țară, dar nu știu cum voi face. Băiatul cel mare e în clasa a VI-a. E greu să-l iau acum și să-l duc în România”, a povestit frântă de durere Lenuța Juravle.

Un şofer român a murit de COVID-19 la Londra. «Nu mă mai întorc», a spus bărbatul după ce a transmis familiei PIN-urile de la carduri

Comunitatea de suceveni din Londra s-a mobilizat și a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta familia bărbatului mort la doar 39 de ani.

„Sunt mulți băieți din sat care au început să strângă bani. Și eu am dat. E durere mare. Am discutat la Prefectură, la DSP, poate obținem o derogare, să poată soția împreună cu cei doi copii să vină în țară, la înmormântare. Dar nimeni nu știe cum va fi după data de 15 mai. Sperăm să poată să-l țină la morgă până vom vedea cum stau aici lucrurile. Băiatul cel mare a leșinat când și-a văzut tatăl mort în casă. Nu l-au luat imediat, a mai stat trupul lui acolo câteva ore bune, până au venit să-l ridice, iar copilul e traumatizat. Măcar să poată să meargă la înmormântare”, a explicat Viorel Pintiliuc, primarul comunei Burla, pentru Obiectiv de Suceava.

Trupul neînsuflețit al lui Ghiță Juravle ar trebui ridicat de la morga spitalului din Londra la începutul săptămânii viitoare, în caz contrar familia va avea de achitat taxe suplimentare pentru fiecare zi de întârziere.

Mort pe plantația de sparanghel, mărturii din iad: «A cerut să meargă la spital, dar patronii nu s-au îndurat. Au negat că a murit infectat. Ei ne cred proști.»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version