Menu
in

VIDEO – Fostul pompier român mort în Marea Britanie de COVID-19, îngropat fără onoruri militare la Brăila

Fostul pompier român care a murit, la Londra, din cauza infectării cu coronavirus, a fost înmormântat, săptămâna trecută, într-un cimitir din Brăila. Sfârșitul său tragic l-a impresionat pe primarul Londrei, care i-a adus și un omagiu. Însă autoritățile române nu l-au putut înhuma cu onoruri militare, din cauza rigorilor impuse de ordonanțele militare, scrie Gândul.

Sicriul cu trupul lui Nicu Enciu, fostul pompier român care s-a îmbolnăvit în timp ce lucra ca șofer de autobuz în Londra, a ajuns în țară, joi, 30 aprilie, cu o societate specializată și înmormântat în orașul său natal, Brăila.

https://ziarulromanesc.net/wp-content/uploads/2020/05/WhatsApp-Video-2020-05-06-at-23.57.40.mp4

În drum spre cimitir, micul cortegiu funerar a trecut prin fața Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila, unde foștii colegi ai bărbatului i-au adus un ultim omagiu, după ce s-au strâns în fața instituției, cu mâna la chipiu și cu sirenele autospecialelor pornite.

Familia ar fi fost nevoită să apeleze la donații pentru repatrierea trupului neînsuflețit, care s-a ridicat la aproximativ 5.000 de euro. În plus, fost cadru militar, Nicu Enciu a fost îngropat fără onoruri militare din cauza Ordonanțelor Militare care permit prezența a numai opt persoane la înmormântare, cu preoți cu tot.

Soția lui Nicu Enciu, șoferul român de autobuz din Londra ucis de coronavirus: „Un tată extraordinar, făcea orice pentru fetițele lui”

Ambasada României – mesaj de condoleanțe pentru șoferul de autobuz român mort de Covid-19 în Londra

În vârstă de 52 de ani, fostul pompier plecase, la Londra, unde lucra ca șofer de autobuz pentru a asigura o viață mai bună celor fete pe care le avea în țară.

Considerat de britanici drept un erou, care și-a riscat viața, alături de restul angajaților implicați în transportul public de persoane din Londra, moartea lui Nicu Enciu i-a impresionat pe britanici, iar cazul său a fost preluat de multe cotidiane din Marea Britanie.

Un şofer român a murit de COVID-19 la Londra. «Nu mă mai întorc», a spus bărbatul după ce a transmis familiei PIN-urile de la carduri

Mai mult, românul a fost omagiat inclusiv de primarul Londrei, Sadiq Khan.

„Îmi pare foarte rău să aud că Nicu Enciu și-a pierdut viața în mod tragic după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus. La fel ca tata, și el s-a mutat în orașul nostru în căutarea unei vieți mai bune și i-a plăcut să lucreze ca șofer de autobuz în sudul Londrei. Mă gândesc permanent la toți lucrătorii noștri eroici din transporturi care au decedat. Cu ei în minte, voi continua să fac absolut tot ce pot pentru a menţine siguranţa lor și a pasagerilor”, a spus primarul Londrei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version