Menu
in

VIDEO – Ofițerul medical al lui Boris Johnson pe probleme de COVID, hărțuit în plină stradă. Chris Whitty, ținta activiștilor anti-vaccinare

Ofițerul medical principal pentru Anglia, pe probleme de COVID, Chris Whitty, a fost agresat de un grup de oameni în Parcul St James, din centrul Londrei.

Potrivit The Guardian, profesorul Whitty ar putea primi protecția poliției după incident. Boris Johnson a spus că „a fost șocat când a văzut imagini cu hărțuirea”, iar ministrul de Interne, Priti Patel, a spus că este îngrozită de comportamentul teribil față de „un funcționar public remarcabil”, unul dintre cei mai înalți oficiali ai guvernului.

 Ministrul Sănătății, Sajid Javid, a declarat că astfel de comportament nu va fi tolerat și că cei responsabili „ar trebui să se simtă rușinați”. Ministrul responsabil cu vaccinurile, Nadhim Zahawi, a declarat că responsabilii sunt niște „răufăcători” care ar trebui să facă față acuzațiilor.

Mai multe videoclipuri au apărut luni, 28 iunie, pe rețelele de socializare, cu oameni care trăgeau de Whitty pentru a apărea cu ei în selfieuri, în timp ce funcționarul se lupta să scape.

Poliția Metropolitană a confirmat că investighează: „Suntem conștienți de faptul că un videoclip a fost distribuit online cu un incident din Parcul St James [din Westminster]. Ofițerii au vorbit cu toți cei implicați la acea vreme și li s-au luat detaliile. Suntem în contact cu victima și circumstanțele continuă să fie cercetate. ”

În videoclip, Whitty reușește să-și ascundă capul sub brațul unuia dintre bărbații care îl țineau. În timp ce încearcă să se îndepărteze, un bărbat poate fi auzit spunând: „Doar o fotografie, te rog”.

Apoi îl trag înapoi spre ei, punându-și brațele în jurul lui, în timp ce el încearcă din nou să scape.

Patel a spus că Whitty este o „figură incredibil de respectată” și a declarat: „Sunt îngrozită de ceea ce s-a întâmplat cu Chris. Poliția este implicată și vorbim cu Chris pentru a analiza ce putem face pentru a-l susține”.

La începutul acestei luni, Whitty a fost urmărit pe o stradă de un activist anti-vaccin care a țipat la el spunându-i că este „mincinos”.

În februarie, el a fost numit „mincinos” de mai multe ori pe stradă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
Exit mobile version