Menu
in

Zeci de femei, printre care și românce, victime ale traficului sexual în Scoția. Cea mai tânără victimă are 13 ani

Nouă adolescente, printre care și una în vârstă de 13 ani, sunt ultimele victime salvate din mâinile traficanților de persoane, în urma operațiunilor poliției din Scoția.

Potrivit Glasgow Evening Times, au declarat că acestea se numără printre cele 84 de femei victime ale traficului și exploatării sexuale descoperite anul acesta, toate fiind abuzate în ciuda restricțiilor de călătorie și a închiderii frontierelor.

Femeile sunt traficate în Marea Britanie, din întreaga lume, din țări precum România, Vietnam, China și mai multe țări africane.

Anul acesta au avut loc mai multe operațiuni majore axate pe exploatarea sexuală în Scoția.

Poliția din Scoția a condus o operațiune comună cu poliția română, care a dus la 24 de arestări, 10 în Marea Britanie și restul în România.

Anul trecut, poliția a declarat că a văzut o creștere „exponențială” a potențialelor victime ale traficului, în special din Vietnam.

Traficul s-a redus în 2020, dar proporția persoanelor traficate pentru a fi exploatate sexual a crescut ușor.

Bordeluri ilegale din Anglia, pline de românce. Proxeneții ajung și la un milion de lire sterline pe an profit

Inspectorul șef al detectivului Sam McCluskey, șeful Protecției Publice, Poliția Scoției, a declarat: „În ciuda riscurilor pentru sănătate ale Covid-19 și a restricțiilor globale de călătorie, traficanții desfășoară în continuare comerț cu ființele umane.”

„Credem că numărul femeilor și fetelor identificate ca fiind traficate și exploatate sexual este subestimat. Știm că sunt mult mai multe victime. Problema este că nu toate se consideră victime. E posibil să fi făcut o alegere de a veni în Scoția sub promisiunea unei vieți mai bune și să fi căzut în mâinile traficanților și apoi s-au trezit victime ale înșelăciunilor și exploatării”, a mai spus polițistul.

„Exploatarea sexuală este extrem de profitabilă pentru bandele criminale. Pot face milioane din obligarea femeilor să se prostitueze sau din căsătorii simulate. Multe dintre cele care sunt exploatate sexual sunt expuse pe site-uri, inclusiv site-uri pentru servicii pentru adulți”, a continuat acesta.

Investigațiile recente arată sute de mii de lire sterline în conturi bancare ale traficanților.

În 2019, patru persoane din Govanhill au fost închise pentru traficul și exploatarea a 10 victime în Scoția.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 3]
Exit mobile version