Aurelian Mihai, deputat PP-DD: “Șapte din zece români din Spania vor să vină în UK”

Ne așteptăm ca în 2014, statul britanic să își respecte angajamentele, pentru ca românii să beneficieze de drepturi depline, ca și ceilalți cetățeni UE”, a  declarat deputatul pentru diaspora, Aurelian Mihai.



În urma unei vizitei pe care a făcut-o în rândurile comunității românești din Londra, la sfârșitul săptămânii trecute, politicianul român a mai spus că este clar că dacă se vor elimina restricțiile, românii din Spania care se confruntă cu probleme în ceea ce privește locurile de muncă se vor îndrepta spre Marea Britanie.

Aurelian Mihai, care trăiește de 11 ani în Spania, a declarat că a avut discuții cu cei de acolo și a ajuns la concluzia că șapte din zece vor să vină în Marea Britanie după ridicarea restricțiilor. Parlamentarul a mai declarat că românii și bulgarii au devenit țintele politicienilor britanici din cauza slabei reprezentări care există în diaspora și din cauza lipsei de reacții ferme din partea României.

Statul român nu își apără cetățenii”

Deputatul PPDD, aflat la primul mandat în Parlamentul României, este de părere că declarațiile politicienilor britanici cu privire la români și bulgari sunt pur electorale, menite doar să atragă capital. De ce nu lovesc în musulmani, pakistanezi, etc? Pentru că sunt bine reprezentați de politicieni si ONG-uri. Lovesc unde au oportunitatea, unde le este ușor. Au știut că statul român nu ripostează vehement.

Au găsit un filon pe care îl exploatează electoral. Eu, ca politician român, dacă lovesc în kurzi, în arabi, eu lovesc într-un segment care nu are posibilitatea să se apere. Este ca atunci când lovesc într-un copil sau într-un bătrân”, a mai declarat Aurelian Mihai.

El crede că ar fi necesară o initiativă legislativă pentru angajarea unor firme de lobby: pentru noi nu face lobby nimeni. Trebuie să plătim firme, așa cum au polonezii, dar de asta trebuie să se ocupe Guvernul.”

Inițiativă pentru scăderea taxelor consulare

Deputatul român a spus că este dezamăgit de reprezentarea consulară.  Spre deosbire de acum 11 ani, au progresat destul de mult, însă lipsesc foarte multe lucruri. Prima mea inițiativă legislativă este legată de reducerea taxelor consulare. Mulți cetățeni sunt dezamăgiți de cuantumul acestor taxe consulare. Este necesar ca acestea să scadă.

”Deputatul a amintit că sunt 3 milioane de Români în diaspora, reprezentăm 15 la sută din populația României. El a declarat că doar 20 de procente din taxele pe care românii le plătesc la consulate se întorc în proiecte pentru diaspora.

Tot cu privire la reprezentarea în străinătate a statului român, Aurelian Mihai a spus că va avea o inițiativă legislativă care să prevadă ca la într-un consulat să lucreze cetățeni care locuiesc deja în țara respectivă de minim cinci ani.

Aurelian Mihai: “Mă simt discriminat”

Deputatul PPDD s-a plâns de politica de austeritate a Parlamentului României care i-a redus deplasările în străinătate da la una pe lună la două pe an. El se simte discriminat față de cei care au colegii în România: Colegiul meu este unul foarte mare, foarte populat. Un deputat reprezintă 75.000, eu reprezint 3 milioane.

Nu înțeleg de ce un deputat din România poate să se deplaseze cu avionul o dată pe lună, iar eu doar de două ori pe an. Este o discriminare la adresa mea și a celorlalți colegi, parlamentari de diaspora. Din suma care mi se alocă pentru cabinet nu pot să deduc nici deplasările și nici telefonul.

Deputatul PPDD Aurelian Mihai este singurul parlamentar din diaspora care a trăiește de 11 ani în afara granițelor României. De profesie economist, a absolvit Academia de Studii Economice și a lucrat apoi ca inspector fiscal. În Spania s-a stabilit din 2001, unde a lucrat mai întâi în domeniul construcțiilor, apoi în contabilitate, fiind la un moment dat și colaborator al unui ziar românesc din Madrid.

A mai fost angajat al grupului bancar BBVA și consultant al unei firme de comunicații. De când a fost ales deputat de românii din diaspora locuiește în București, pentru că, spune el, problemele românilor plecați în afară trebuie rezolvate la Parlamant.

Mircea Maer

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Justiţie pe bani: Două judecătoare de la Tribunalul Bucureşti, după gratii

Bande organizate de infractori români fură telefoane în Cambridge