Codruța Stroe este în clasa a XII-a la Colegiul Național ‘Mircea cel Bătrân’ din Râmnicu Vâlcea și a aplicat prin intermediul serviciului gratuit de consiliere EDMUNDO la cinci programe de licență în psihologie în Marea Britanie.
A fost acceptată condițional la toate universitățile la care a trimis dosarul și, în urma selecției, University of East London se afla între opțiunile finale.
Pe 12 aprilie a primit vestea cea bună— University of East London i-a oferit Vice Chancellor’s Scholarship în valoare de 27.000 de lire pentru rezultatele foarte bune obținute pe perioada liceului, scrie edmundo.ro.
Ce te-a determinat să alegi studiile în UK?
Lucrurile care m-au determinat să aleg studiile în Marea Britanie au fost vechile mele dorințe și scopuri. Timp de 9 ani am avut probleme destul de grave în familie. Pentru a face abstracție cât de cât de probleme, m-am refugiat în învățat, teatru, filme, foarte multe gânduri și, în special, în muzică. Mai mult, devenisem foarte matură în gândire.
De ce ai ales să aplici la University of East London?
Recunosc faptul că, inițial, UEL a fost planul meu de rezervă și ca primă variantă am avut altă universitate. Însă am revenit la aceștia datorită facilităților universității, recomandărilor primite, bursa obținută și, poate că acest lucru nu contează așa de mult, dar și faptul că se organizează foarte multe concerte în zona respectivă. Plus, reprezentantul universității care mi-a prezentat UEL, atunci când am participat la RIUF, mi-a răspuns la toate întrebările pe care le-am avut și am apreciat că a prezentat atât partea academică, cât și ce pot face în timpul liber.
Cum ai intrat în posesia bursei?
Am intrat în posesia bursei la aproximativ trei săptămâni de la completarea formularului. Într-o zi, am primit un e-mail de la UEL, iar subiectul era ‘Scholarships’. L-am citit fugitiv și am accesat pagina unde trebuia să răspund la cele patru întrebări. Le-am citit pe toate, dar de data asta cu mare atenție, și am ajuns la concluzia că nu e dificil de răspuns. În timp ce răspundeam la prima întrebare, m-au năpădit emoțiile. Am făcut o pauză care s-a prelungit până a doua zi când am continuat să scriu tot la prima întrebare. Știam că termenul limită e destul de îndepărtat, ceea ce îmi dădea timp suficient să mă răzgândesc în ceea ce privește răspunsurile.
Ce documente a trebuit să trimiți; ai întâmpinat dificultăți în completarea formularelor pentru obținerea bursei?
Pot spune că am stat aproximativ o săptămână ca să găsesc modul perfect de a răspunde. Sunt o persoană perfecționistă și minuțioasă, ceea ce mă face să găsesc foarte ușor ceva ce poate fi retușat sau îmbunătățit. De asemenea, încerc să iau decizii și să fiu cât mai sigură de ele, astfel încât mai târziu să nu am îndoieli. Am mai completat și câteva câmpuri unde mi se cereau date, precum numele complet, data de naștere etc. Și asta a fost tot. Peste câteva zile, am verificat mail-ul și aveam o singură noutate. Era fix răspunsul de la UEL care începea astfel: ‘I am delighted to inform you that you have been selected by the University of East London to receive the prestigious Vice-Chancellor’s Scholarship for your school!’. I was shocked! Când am realizat că nu poate fi o glumă, am început să cânt, să sar și să dansez de bucurie. Când a venit mama mea acasă și i-am spus a început să plângă de fericire, m-a luat în brațe, m-a felicitat, pot spune că a fost momentul perfect! Nu am întâmpinat dificultăți în completarea formularului. Datele personale sunt lucruri pe care toată lumea le știe, iar răspunsurile întrebărilor au venit natural. Am scris exact ceea ce am gândit și simțit.
Ce vei face cu suma respectivă?
Împreună cu mama și sora mea, am decis să păstrez suma de care dispun și să accesez și împrumutul guvernamental. Planul pe care îl aveam era ca la începutul anului 2016, mama mea să plece în străinătate ca să muncească, ca mai apoi să ne poată trimite mie și surorii mele banii de care avem nevoie, dar să poată strânge câțiva în caz de orice inconvenient care ar putea apărea. Însă, până acum, nu a primit nicio veste și este posibil să mai dureze o perioadă. Acest lucru m-a făcut să decid că nu pot pleca într-un loc total străin fără să dispun de o anumită sumă de bani care să-mi asigure traiul, astfel voi păstra bursa primită.
Ce sfat le dai colegilor tăi mai mici?
Consider că, numai tu îți poți impune limitele, eu am făcut asta foarte mult timp. Îmi distrugeam șansele de a reuși din cauza fricii că ceva m-ar putea dezamăgi, însă, la un moment dat, am izolat toate aceste gânduri pesimiste și am devenit mult mai încrezătoare în propriile forțe. Totul depinde de propria persoană, dacă vrei să faci ceva în viață îndrăznește să visezi, fă-ți curaj, muncește cât poți de mult și rezultatele nu vor întârzia să apară.
CITEȘTE ȘI:
Un student român din Anglia își promovează orașul natal
Leonard Nedelcu, student la Westminster: „Vreau să demonstrez că lumea muzicală are nevoie de mine”
Liga Studenților Români din Străinătate: LSRS nu a înființat niciun partid!
Foarte IMPORTANT pentru studenții români din Marea Britanie! Nu răspundeți la aceste e-mailuri!