in

Traian Băsescu aruncă bomba: Victor Ponta a fost ofiţer acoperit SIE în perioada 1997-2001

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat, la Realitatea TV, că premierul României, Victor Ponta, a fost ofiţer SIE în perioada 1997-2001, pe vremea când era procuror, timp în care a fost propulsat brusc de la Parchetul de sector la Parchetul General, fără a avea performanţe profesionale. Astfel, Ponta a încâlcat legea. Băsescu a mai arătat că fostul director al SIE, Teodor Meleşcanu, l-a protejat pe Ponta.

Iată ce a spus Băsescu referitor la faptul că Victor Ponta ar fi fost ofițer acoperit SIE, menționând că nu are nicio DOVADĂ, dar că are ARGUMENTE…

„Victor Ponta a fost ofiţer acoperit în 1995, Ponta a ieşit procuror. A fost repartizat la Parchetul de pe lângă judecătoria unui sector, cred că Sectorul 3. În 1998, a ajuns deodată la Parchetul General. N-am constatat să fi făcut vreo ispravă la sector. N-a strâpit nici evazioniştii de gogoşari măcar. N-am auzit de procurorul Ponta niciodată, din 1991, de când sunt în Bucureşti. Am spus că voi vorbi despre procurorul acoperit.



„Din păcate, a fost evenimentul cu Turcescu şi n-am putut să vorbesc. Voi vorbi, pentru că am promis public şi o voi face, indiferent de costuri. Însă nu vor fi costuri legale. Mulţi vorbesc de Meleşcanu. El ce să spună? E ca între ei, aşa. A fost director al SIE, mă rog. În această campanie o voi spune, dar nu în seara această. M-a şocat minciuna publică, spusă de ziarişti tineri, care spuneau că e trădare ce a făcut Turcescu. De unde e teoria că un om care a încălcat legea acceptând să fie ofiţer acoperit nu trebuie devoalat. Eu îi voi face bine unui candidat, îl voi devoala fără să utilizez documente. Dar voi aduce argumente convingătoare.

Serviciile de informaţii n-au voie să spună cine e ofiţer acoperit, ceea ce înseamnă că serviciile secrete să-şi facă ofiţeri în Parlament şi în Parchete, ceea ce este inadmisibil. Unde ajungem aşa? În câţiva ani, dacă dăm impresia că totul este secret şi merge în mormânt, înseamnă că dăm liber serviciilor secrete să se infliltreze oriunde vor ele şi să particpie la decizia politică. Este obligaţia mea să spun cine este cel care a fost ofiţer acoprerit, fără documente, dar cu argumente.

Dacă spune, nu o să-i poată zâmbi niciun fost şef. Oamenii care au lucruri pe care nu le spun sunt vulnerabili. Vă spun din experienţă. Cred că la Marius Tucă am spus. Mă întreabă el: Domnul ministru, aţi avut vreo legătură cu Securitatea? Şi am spus o prostie, care mi-a fost utilă: Am spus: Domnule Tucă, am scris camioane de rapoarte cât am stat la Anvers.

Dar rapoartele nu erau turnătorii. Mă întâlnisem cu câteve zile înainte cu un ofiţer de securitate care mi-a zâmbit complice. Ce făceam dacă spuneam nu, mai ales că CNSAS le-a găsit acum şi spre mânia lui Voiculescu, au constatat că nu erau turnătorii. Candidatul să spună acum că a fost ofiţer pentru că îi va rânji ofiţerul când va fi preşedinte. Acum poate să-i zâmbească, cât e premier. Ponta trebuie să recunoscă că a fost ofiţer SIE în perioada 1997-2001, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de sector la Parchetul General. Nu ştiu dacă Ponta a avut misuni, iar dacă aş şti, n-aş putea să spun. Nu am vorbit cu Ponta despre acest lucru.

Ce ar fi putut să-mi spună. Dar asta arată implicarea serviciilor în politică. Au vulnerabilizat un serviciu, au evitat CSAT, Ponta, în înţelegere cu Meleşcanu. Meleşcanu e un complice total al lui Ponta. Au dat o hotărâre de guvern prin care au extins secretul de stat. La un moment dat, a fost un senator PSD care a făcut o interpelare la adresa lui Ponta.

Domnul Valer Marian l-a întrebat pe Ponta dacă a fost ofiţer în exact aceeaşi perioadă de care spun eu. În acea perioadă, Ponta este procuror, iar funcţia de procuror este incompatibilă cu orice altă funcţie. Deci serviciile au încălcat legea. Pe mine m-a deranjat cumplit jocul politic. Domnul Meleşcanu, un om în care am avut încredere, a făcut un joc politic de dragul unui politician.

Nu sunt atât de supărat pe Ponta, cât sunt pe Meleşcanu. L-am întrebat pe domnul Meleşcanu dacă există ofiţeri acoperiţi sau foşti ofiţeri acoperiţi în Guvern şi mi-a răspuns cu legea secretului de stat. Preşedintele în mod legitim a cerut o informaţie secretă şi i s-a răspuns că nu i se poate da conform hotărârii de Guvern numărul… Rămâne în istoria SIE că un preşedinte nu poate fi informat. Din acel moment, până când a demisionat, n-am mai avut încredere în Meleşcanu.

N-am vrut să fac scandal. Meleşcanu a refuzat aplicarea legii făcând un joc politic. Vina lui Ponta nu este că a fost ofiţer, ci că nu a spus. Nu-mi dau seama ce a fost în capul lui Ponta şi al lui Meleşcanu. Eu am considerat de o gravitate extremă. M-am dus la SIE, am strâns colegiul de comandă, le-am povestit incidentul. Era pentru prima dată când SIE a refuzat să dea o informaţie preşedintelui României. Nu trebuie să rămână în istoria cooperării dintre preşedinte şi servicii dreptul servicului de a ascunde informaţii. Ce încredere să mai ai atunci în servicii?Din acel moment, cooperarea mea cu SIE a fost de la adjunct în jos. Meleşcanu a fost o mare decepţie ca şef al SIE. Nu aşa i-am vrut eu pe şefii serviciilor secrete.”

Cu privire la acuzațiile președintelui Băsescu, premierul Ponta a declarat: „„După ce am terminat Facultatea de Drept în 1995 și până astăzi, în aproape 20 de ani, de fiecare dată am respectat legile tarii, mi-am servit țara ca magistrat, deputat, ministru ți voi face la fel ca Președinte. România nu trebuie să mai depindă de tulburările lui Traian Basescu. În următoarele 33 de zile trebuie să arătăm că România poate fi altfel după 9 ani si 11 luni de calomnii, atacuri sub centura, minciuni si mizerii”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

MAE te învață să votezi. A apărut „Ghidul alegătorului român din străinătate”

Am argumente!