Menu
in

1900 de ani de la ridicarea Columnei lui Traian. Evenimente organizate de ICR și V&A Museum

Institutul Cultural Român Londra, în parteneriat cu „Victoria and Albert Museum” (V&A), organizează în perioada 21 noiembrie 2013 – 17 ianuarie 2014, o serie de evenimente ce marchează 1900 de ani de la înălțarea Columnei lui Traian de la Roma, monument reprezentativ pentru istoria și identitatea românească. De asemenea, vor fi sărbătoriți și cei 140 de ani de la deschiderea expoziției de mulaje a V&A, unde există o impresionantă replică din gips a Columnei lui Traian.

Evenimentele, sprijinite de Ambasada României de la Londra, vor cuprinde proiecții gratuite de filme, lumină și sunet, expoziții și discuții la care vor participa oameni de știință români și britanici.



Astfel, pe 21 noiembrie, de la ora 18:30, Institutul Cultural Român va fi gazda unei expoziții de fotografie a arhitectului Matei Filip, ce protretizează, în imagini 3D cucerirea Daciei de marele împărat roman Traian.

Tot pe 21 noiembrie, la sediul ICR va avea loc, de la ora 19.30 proiecția filmului istoric „Columna”, unde unul dintre rolurile principale este jucat starul cinematografului britanic Richard Johnson. Filmul va fi în limba română cu subtitrare în engleză.

Sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 14.30, la Sala de Seminarii a V&A Museum, dr. Ernest Oberländer – Târnoveanu, directorul “Muzeului Național de Istorie” din România, alături de mai mulți specialiști britanici, vor discuta despre povestea Columnei lui traian și a mulajelor de la Londra și Mumbai.

Pe 6 decembrie și 17 ianuarie, de la ora 18:00 la Sala 111 a V&A, replica din gips a Columnei va fi adusă la viață într-un spectacol de imagini video și sunet realizat de DREAMREC. Spectacolul va fi precedat de un scurt film despre istoria Columnei lui Traian, al cărui narator va fi omul de radio Dan Snow.

Toate evenimentele sunt gratuite, pentru cele de la ICR trebuie să confirmați participarea la office@icr-london.co.uk.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version