Menu
in

Divorțul în Marea Britanie. Ce trebuie să știi dacă te hotărăști să divorțezi în Marea Britanie

Nimeni nu intenționează să divorțeze, dar, din păcate, statistica susține că un mariaj din trei eșuează. În cazul în care ați decis să divorțați, trebuie să fiți pregătiți nu numai emoțional, ci și financiar.

Cum rămâne cu casa?

Adeseori, casa este cel mai important bun matrimonial. Ca urmare a divorțului, sunt trei posibile variante în ceea ce privește casa de familie:

1) unul dintre soți plătește o anumită sumă celuilalt și rămâne cu casa;

2) casa este vândută, iar veniturile împărțite;

3) daca familia are copii si unul dintre soți intenționează să rămână în casa ca să aibă grija de ei, celălalt partener poate solicita un alt bun matrimonial sau să aștepte până când copiii împlinesc 18 ani și apoi să vândă casa.



Totul de dragul copiilor

Legile britanice pun interesele copiilor pe primul plan. Așadar, orice decizie a instanței va avea ca scop menținerea nivelului de trai anterior și viața de zi cu zi a copiilor; de exemplu, judecătorul o să încerce să se asigure că acești copii rămân în aceeași casă sau vor merge la aceeași școală și vor avea aceiași prieteni.

Deseori, acest lucru înseamnă că părintele care va avea grijă de copii, va obține și casa familiei, indiferent pe numele cui este înregistrată casa. Deseori, după divorț, tatăl se mută într-un apartament mic, un studio, în timp ce mama și copiii rămân în casa care a fost achiziționată de bărbat.

El va trebui, de asemenea, să plătească pensie alimentară pentru copii, până când aceștia împlinesc 18 ani. Mai mult, în divorț nu mai există partea „vinovată”. Faptul că soția a fost infidelă  soțului ei cu prietenul acestuia, o poate face în ochii curții o soție rea, dar nu și o mamă rea.

Bunuri înregistrate

Instanța are dreptul de a emite ordonanțe cu privire la orice proprietate, indiferent cui îi aparține. De multe ori, fiecare parte primește o cotă de proprietate după divorț, chiar și în cazul în care casa a fost înregistrată doar pe numele unuia dintre ele.

Cu toate acestea, instanța va lua în considerare orice acord convenit între soții, în special un acord post nupțial. În zăpăceala creată de divorț, este ușor să se uite și alte aspecte importante care necesită atenție: de exemplu, închiderea conturilor bancare comune, scrierea unui nou testament, înregistrarea la o adresă nouă…

Cu acestea, dar și cu alte întrebări, vă recomandăm să contactați biroul companiei noastre de familie IMD Solicitors LLP.

Dumitru Filip

IMD Solicitors LLP

www.avocat.co.uk

d.filip@advocate.co.uk

t: (0044) 330 159 6497

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version