in

Etapele cumpărării unei proprietăţi în UK



În general, durata achiziționării unei proprietăți este de două, trei luni de zile și trebuie parcurse mai multe etape. După ce ați luat decizia de a cumpăra o casă, în funcție de locație, de tipul de proprietate pe care o doriți, de suma pe care vi-o permiteți să o achitați cu titlu de depozit și de ratele lunare aferente ipotecii, dacă nu aveți posibilitatea să achitați prețul întreg într-o singură tranșă, puteți aplica pentru a obține o ipotecă la bancă sau la o altă instituție financiară autorizată în acest sens.

Cele mai multe instituții vă vor oferi informații cu privire la suma de bani pe care vi-o pot oferi cu titlu de împrumut, sub forma unei “ipoteci” sau “acord în principiu”.

Există mai multe modalități să găsiți proprietatea pe care o doriți, dar de cele mai multe ori, potențialii cumpărători apelează la o agenție imobiliară. Alte proprietăți sunt listate la licitații sau direct de către proprietari.

Dacă ați găsit imobilul pe care îl căutați, va trebui să faceți o ofertă de cumpărare adresată proprietarului. Pentru parcurgerea procedurii legale de achiziționare a imobilului, este nevoie să apelați la serviciile unei firme de avocatură sau ale unui “conveyancer” care vor trata direct cu avocații sau agenții autorizați care îl reprezintă pe vînzător.

Nu vă puteți ocupa personal de partea legală a procedurii de cumpărare-vânzare a imobilului. Agenția imobiliară vă va solicita datele de contact ale reprezentanților legali care vă asistă în aceste demersuri. Odată cu acceptarea ofertei de cumpărare a imobilului, va trebui să efectuați verificările necesare cu privire la condiția în care se află proprietatea și care ar putea să-i afecteze valoarea.

Urmează aplicația completă pentru obținerea ipotecii și înaintarea contractelor de vânzare-cumpărare către dvs, în calitate de cumpărător și proprietar, în calitate de vânzător, care trebuie semnate și schimbate între părți (“exchange contracts”). Acesta reprezintă punctul în care procesul de vînzare-cumpărare are valoare din punct de vedere juridic și produce consecințe legale.

De regulă, se va achita un depozit de 10% proprietarului la acest moment. Contractul va include bunurile incluse în vânzare, de exemplu piesele de mobilier sau partea electrică. Avocații vor asista părțile la semnarea contractului care confirmă faptul că ambele părți sunt de acord și își însușesc pe deplin termenii și condițiile acestuia; în cazul încălcării clauzelor contractuale de către o parte, cealaltă parte o va acționa în judecată.

După ce a fost parcursă întreaga procedură, avocații vor face demersurile necesare cu compania care v-a acordat ipoteca pentru ca aceasta din urmă să achite diferența de plată către firma de avocatură sau agentul care îl reprezintă pe vânzător; după efectuarea plății, proprietatea vă aparține și vă puteți muta la data stabilită în contract. Această etapă se numește “completion”.

De multe ori se întâmplă să apară întârzieri în derularea procedurii la care am făcut referire anterior. Vă recomand să fiți pregătiți și să vă asigurați că aveți unde să locuiți temporar dacă apar astfel de situații.

Av. Mihaela Pădure

Cititorii Ziarului Românesc pot apela la sfaturile avocatului Mihaela Pădure, înscrisă din 2009 în baroul londonez. Cei care au nevoie de un sfat competent ne pot trimite întrebările pentru Mihaela Pădure la adresa: [email protected].

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Motivații financiare pentru companiile care angajează tineri britanici în detrimentul imigranților

Cetăţeni semicomunitari