in

Pictor român, lucrare în colecția privată a Prințului Charles, considerat unul din cei mai incitanți artiști ai momentului

Pictorul român cu o lucrare în colecția privată a Prințului Charles expune la ICR Londra. Timișoreanul Gheorghe Fikl e considerat de critică unul din cei mai incitanți artiști români ai momentului, cu lucrări în importante colecții publice și private din întreaga lume.

Expoziţia „Sfârşitul istoriei” cuprinde o selecție de picturi de mari dimensiuni din cele trei serii recente realizate în perioada 2015-2019 – Îngerul exterminator, Sfârșitul istoriei și Tavane, precum și două lucrări prezentate public pentru întâia oară, ea putând fi vizionată de iubitorii de artă din capitala britanică până la mijlocul lunii iunie. Expoziția este însoțită de un catalog și de un text critic semnat de criticul de artă Ileana Pintilie.”Cu ceva timp în urmă, lucrări ale lui Fikl au intrat în câteva colecții importante britanice – între care cea a lui Cristian Albu, expert senior la Christie’s sau Gordon Watson, cunoscut anticar și om de televiziune; le mulțumesc pentru generozitatea împrumutului a două lucrări definitorii pentru conturarea unui ansamblu expresiv și profund al acestei prime expoziții personale Fikl la Londra. Sper, alături de partenerul nostru ICR, că prin „Sfârșitul istoriei” începem, de fapt, o istorie a cunoașterii operei acestui important artist român în mediul britanic”, a spus curatorul Gabriela Massaci.

O pictoriță în plină afirmare la Londra: «Mi-a plăcut în România, dar m-am întors în UK»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dăncilă despre cozile din diaspora: „Cei care au greşit de la primul până la ultimul trebuie să plece”

VIDEO – Hoții pe scutere, jaf în viteză în centrul Londrei