Menu
in

Cum să faceți o cerere pentru accidente petrecute la bordul unui avion sau al unei nave/ambarcațiuni

Dacă ați fost rănit în timpul călătoriei în străinătate, este posibil să puteți solicita despăgubiri. Acest articol vă spune ce trebuie să știți despre convențiile internaționale care reglementează accidentele aeriene sau maritime și conține câteva sfaturi pentru a vă asigura că solicitarea dvs. se va încheia cu un succes.

Pentru ce tipuri de accidente de călătorie pot face o solicitare/cerere?

Oamenii solicită despăgubiri pentru vătămări pentru o mare varietate de probleme cauzate de călătoriile aeriene și maritime. Exemplele comune includ:

  • Obiecte care cad din spații de depozitare suspendate
  • Împiedicări sau căderi în timpul îmbarcării sau coborârii din avion sau barca
  • Arsuri cauzate de vărsarea de diferite băuturi fierbinți
  • Toxiinfecții alimentare
  • Echipajul de bord vă lovește cu ceva din greșeală
  • Contractarea unei boli precum Norovirus la bordul unui vas de croazieră
  • Leziuni cauzate de echipamente defecte
  • Căzături de la înălțime

În general, dacă accidentul a avut loc în avion, pe un vas sau în timpul procesului de îmbarcare sau debarcare, atunci este posibil să puteți face o cerere de vătămare corporală.

Ce este Convenția de la Montreal?

Convenția de la Montreal reprezintă un set de reguli care guvernează călătoriile aeriene internaționale. Impune „răspundere strictă” companiilor aeriene pentru rănile care au loc în timpul unui zbor sau în timpul îmbarcării și debarcării. Răspunderea strictă înseamnă că nu trebuie să demonstrați că cineva a fost vinovat pentru accidentul dvs. Compania aeriană este considerată responsabilă pur și simplu din cauza unui accident care a avut loc în cadrul aeronavei.

Cu toate acestea, trebuie să dovediți că a avut loc un accident.

Ca să nu vă încurcăm în terminologia juridică, definiția unui accident poate fi foarte complexă și diferită față de ceea ce v-ați putea aștepta. În general, trebuie să demonstrați faptul că accidentul în sine a fost neobișnuit și nu ceva ce se întâmplă de obicei într-un zbor. Să fii lovit de căruciorul cu băuturi este un accident neobișnuit pentru care ați putea solicita despăgubiri. Leziunile cauzate de aterizări dificile nu sunt neobișnuite și nu ați putea face o solicitare de despăgubire.

Ce este Convenția de la Atena?

Pentru accidentele maritime internaționale, convenția relevantă este cunoscută sub denumirea de Convenția de la Atena. Se aplică atunci când călătoriți pe o navă, feribot sau alt tip de vas.

Conform Convenției de la Atena, compania de transport maritim este responsabilă pentru orice vătămare suferită în timp ce vă aflați la bordul navei sau în timpul îmbarcării/debarcării. Funcționează în același mod ca și Convenția de la Montreal, cu excepția faptului că nu există o „răspundere strictă”.

Aceasta înseamnă că va trebui să demonstrați că accidentul a fost cauzat din vina sau neglijența companiei de transport maritim sau a angajaților acesteia pentru a face o solicitare/cerere care să aibă succes.

Ce se întâmplă dacă călătoria mea face parte dintr-un pachet de vacanță?

Dacă ați rezervat zborul sau călătoria pe mare ca parte a unui pachet de vacanță, atunci se poate face o solicitare de despăgubire împotriva operatorului de turism în conformitate cu legislația engleză.

Avocatul dumneavoastră vă poate ajuta să decideți împotriva cui să faceți solicitarea de despăgubire pentru cea mai bună șansă de a obține despăgubiri.

Cât timp am la dispoziție pentru a face o despăgubire?

Atât Convenția de la Montreal (pentru accidente aeriene), cât și Convenția de la Atena (pentru accidente de transport maritim) au un termen limită strict de doi ani de la data debarcării din aeronavă sau navă.

Dacă solicitarea nu este emisă în acest termen, dreptul la despăgubire se pierde. Acest lucru este absolut; fără excepții. Prin urmare, este important să acționați rapid dacă vă gândiți să faceți o solicitare de despăgubire.

Cum fac o solicitare de despăgubire?

Dacă sunteți rănit la bordul unui avion sau a unei nave, încercați să adunați cât mai multe dovezi pentru a vă oferi cea mai bună șansă de a obține despăgubiri. Puteți face acest lucru prin:

  • Realizarea de fotografii ale zonei în care s-a produs accidentul
  • Înregistrarea numelor și detaliilor de contact ale oricăror martori
  • Raportarea incidentului către compania de transport
  • Înregistrarea detaliilor oricărui tratament medical pe care l-ați primit, fie la bord, la destinația dumneavoastră de călătorie sau la întoarcerea acasă
  • Păstrarea chitanțelor pentru a vă dovedi cheltuielile

Următorul pas este să contactați un avocat cu experiență în solicitări legate de accidente produse în timpul călătoriilor internaționale, imediat ce vă întoarceți acasă. Atât Convenția de la Montreal, cât și cea de la Atena le oferă pasagerilor din Marea Britanie dreptul de a solicita despăgubiri prin intermediul tribunalelor engleze, indiferent de locul unde s-a produs accidentul. Nu va trebui să angajați un avocat străin sau să inițiați proceduri în străinătate.

Pentru a discuta situația dumneavoastră, ne puteți contacta la 02045028302

Ce trebuie să faceți dacă sunteți rănit în perioada vacanței în străinătate

https://osborneslaw.com/personal-injury-solicitors/romanian-personal-injury-solicitors/avocati-romani-in-uk/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version