in

Ce trebuie să faceți dacă sunteți rănit în perioada vacanței în străinătate

accident in vacanta

Dacă aveți ghinionul să aveți un accident în timpul vacanței, există câteva lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a vă asigura că sunteți protejat. Pachetele de vacanță oferă o gamă largă de beneficii pentru turiști, inclusiv protecția juridică în temeiul Regulamentelor privind pachetele de călătorie, pachetele de vacanță și pachetele turistice din 1992, dar este important să știți pentru ce aveți sau nu acoperire.

Fie că este vorba de o fractura sau de ceva mai grav, acest articol vă va îndruma cu privire la procesul de a obține asistență medicală și de a face o cerere pentru obținerea unei despăgubiri.

Ce înseamnă un pachet de vacanță?

Regulamentele privind pachetele de călătorie, pachetele de vacanță și pachetele turistice din 1992 acoperă vacanțele „pachet” gata făcute. Aceasta înseamnă că trebuie să fi aranjat cel puțin două tipuri diferite de servicii de călătorie cu același operator de turism ca parte a unui preț care să includă toate acele servicii. Serviciile de călătorie includ zboruri, transferuri, cazarea, închirierea de mașini și servicii turistice.

O vacanță nu va fi considerată pachet dacă zborurile sunt organizate separat de hotel. Este cel mai bine sa verificati cu operatorul dumneavoastra de turism dacă nu sunteți sigur.

Pentru ce tip de accident se poate face cerere pentru obținerea unei despăgubiri atunci cand este vorba de un pachet de vacanță?

Dacă suferiți o vătămare corporală sau o boală pe perioada in care sunteți în vacanța achiziționată ca și pachet turistic, iar responsabil de acea vătămare/boală este altcineva, atunci este posibil să aveți dreptul să faceți o cerere de despăgubire. Printre tipurile frecvente de accidente suferite în timpul vacanțelor cu pachete turistice se numără:

 • Accidente rutiere
 • Accidente din sporturi extreme și de aventură (de exemplu, rafting, parașutism, bungee jumping)
 • Accidente de schi
 • Accidente la piscină
 • Alunecări, împiedicări și căderi în hotel
 • Toxiinfecții alimentare

Ce trebuie făcut atunci când sunteți lezat în timpul vacanței achiționate cu pachetul turistic?

Prima prioritate este să solicitați asistență medicală. În majoritatea țărilor, apelarea fie la 112, fie la 911 vă va conecta la serviciile de urgență. După aceea, ar trebui să urmați pașii enumerați mai jos:

Pasul unu: strângeți dovezi

 • Scrieți o relatare a ceea ce s-a întâmplat cât timp incidentul este proaspăt în memorie
 • Obțineți datele de contact ale oricăror martori
 • Faceți fotografii ale locului accidentului
 • Faceți fotografii cu rănile dumneavoastră
 • Înregistrați datele vizitelor dumneavoastră la medic, clinică sau spital
 • Obțineți o copie a oricăror rapoarte medicale oficiale scrise
 • Păstrați chitanțele pentru cheltuielile legate de accidentul dumneavoastra, cum ar fi facturile medicale și chitanțele de taxi până la spital

Pasul al doilea: raportați accidentul

 • Raportați incidentul dumneavoastră reprezentantului firmei care v-a vândut pachetul turistic
 • Dacă nu există niciun reprezentant, raportați incidentul la sediul central al operatorului de turism din Marea Britanie
 • Raportați accidentul managerului hotelului și luați o copie a înscrierii în registrul de accidente
 • Contactați furnizorul dumneavoastra de asigurări de călătorie

În plus, dacă aveți un accident rutier în străinătate, ar trebui să raportați incidentul la poliția locală. Nu admiteți vina și nu semnați nimic fără sfatul unui avocat, deoarece acest lucru vă poate afecta solicitarea.

Cine va plăti pentru asistența medicală?

Când vă aflați în vacanță în Uniunea Europeană, aveți dreptul de a primi asistență medicală prin Cardul European de Asigurări de Sănătate, dacă acesta este încă valabil, sau prin înlocuitorul acestuia de după Brexit, Cardul Global de Asigurări de Sănătate din Regatul Unit. În general, aceasta înseamnă că veți primi asistență medicală gratuită sau la un cost redus, ca și cum ați fi cetățean care locuiește în țara în care ați suferit vătămarea.

Cu toate acestea, este întotdeauna recomandabil să încheiați și o asigurare de călătorie, deoarece EHIC/GHIC nu acoperă întotdeauna toate costurile de tratament. Cu siguranță nu va acoperi costul călătoriei dumneavoastra acasă în Marea Britanie, care este cunoscută sub denumirea de repatriere.

O poliță de asigurare de călătorie vă va acoperi, de obicei, facturile medicale până la valoarea menționată în poliță. Cu toate acestea, nu va compensa pentru durerea și suferința cauzate de accidentul dumneavoastră.

Este posibil să aveți și alte pierderi financiare, pe lângă facturile medicale, pe care asigurarea dumneavoastra de călătorie nu le va acoperi sau le va acoperi doar până la o anumită valoare monetară.

Exemplele includ pierderea de venituri, costurile echipamentelor medicale și costurile îngrijirilor ulterioare. Puteți include toate aceste cheltuieli într-o solicitare de despăgubire pentru vătămare corporală.

Adesea, asigurătorii dumneavoastră vă vor cere să încercați mai întâi recuperarea pierderilor financiare de la persoana responsabilă. Avocatul dumneavoastră vă va putea sfătui în continuare dacă se aplică această condiție.

Împotriva cui se face cererea pentru obținerea unei despăgubiri?

Regulamentul privind pachetele de vacanță spune că, dacă ați rezervat pachetul de vacanță printr-un operator de turism din Marea Britanie, acesta va fi responsabil pentru orice probleme cu care vă confruntați. Prin urmare, solicitarea dumneavoastră se face împotriva companiei de turism, aplicând legislația engleză. Acest lucru face mult mai ușor obținerea de despăgubiri, deoarece nu trebuie să depuneți o solicitare la o instanță străină.

Orice zbor, transfer, cazare, excursie sau activitate care a fost inclusă în rezervarea dumneavoastră de pachet de vacanță este reglementată de Regulamente.

Reglementările nu se aplică unui accident care a avut loc într-un loc sau în timpul unei activități care nu a fost inclusă în pachet. Exemplele includ plimbările cu jetski sau un accident rutier pe un moped închiriat separat. Este posibil să puteți depune în continuare o cerere pentru vătămare corporală în aceste situații, dar va trebui să depuneți o solicitare împotriva persoanelor neglijente cu rezidența în afara Regatului Unit.

În cât timp se poate face o cerere pentru obținerea unei despăgubiri?

Dacă ați suferit o vătămare cât ați fost plecat cu un pachet de vacanță rezervat printr-un operator de turism din Marea Britanie, aveți la dispoziție 3 ani de la data accidentului pentru a depune aceasta solicitare.

Dacă vătămarea a fost cauzată de o activitate efectuată în afara pachetului, atunci limita de timp depinde de legile țării în care ați suferit vătămarea. Este recomandabil să consultați un avocat imediat ce ajungeți acasă. Cu cât acționați mai repede, cu atât sunt mai mari șansele de a face o solicitare care să se încheie cu succes.

Care sunt următorii mei pași?

Contactați-ne la 02045028302 pentru o consultație inițială gratuită cu privire la cazul dumneavoastră. Vă vom spune dacă consideram că puteți face o cerere pentru obtinerea unei  despăgubiri și ce trebuie să faceți pentru a începe.

Majoritatea cererilor pot fi finanțate printr-un acord de tip Nu castigam, nu suntem platiti. Aceasta înseamnă că nu aveti de platit nimic in avans, iar onorariul de succes este achitat la finalul dosarului, daca a fost obtinuta o compensatie (despagubire). Daca nu a fost obtinuta o compensatie, atunci nu exista nici onorariu de platit.   

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cine este românul din Marea Britanie care a donat berea de la nunta lui Simion

long covid

430.000 de britanici suferă încă de Long Covid. ”Oamenii își pierd și locurile de muncă, securitatea financiară și casele”