Menu
in

Totul despre ALOCAȚIA PENTRU COPII (CHILD BENEFIT) în Marea Britanie. Ce este formularul CH2

În Marea Britanie, alocația pentru copii (child benefit) poate fi obținută în cazul în care ești responsabil pentru creșterea unui copil sub 16 ani sau sub 20 de ani dacă acesta este într-o formă de învățământ sau formare aprobată de stat.

O singură persoană poate primi alocație pentru un copil, iar aceasta se plătește la fiecare 4 săptămâni și nu există limită pentru câți copii puteți solicita.

Prin solicitarea alocației pentru copii:

  • puteți obține credite de asigurări naționale care sunt luate în considerare pentru pensia dvs. de stat
  • copilul dumneavoastră va primi automat un număr de asigurare națională când va împlini 16 ani

De asemenea, este posibil să trebuiască să plătiți înapoi o parte din alocația pentru copii sub formă de impozit dacă venitul dumneavoastră individual (sau al partenerului) depășește 50.000 de lire sterline pe an.

Trebuie să raportați orice schimbare a circumstanțelor Biroului de alocații pentru copii.

Cine este eligibil pentru alocație (child benefit)

În mod normal, vă calificați pentru alocația pentru copii (child benefit) dacă sunteți responsabil pentru un copil sub 16 ani (sau sub 20 de ani, dacă urmează o formă de educație sau formare autorizată) și locuiți în Regatul Unit.

De obicei, veți fi responsabil pentru un copil dacă locuiți cu el sau plătiți cel puțin aceeași sumă ca alocația pentru copii (sau echivalentul în natură) pentru îngrijirea lor, de exemplu pentru mâncare, haine sau bani de buzunar.

Regulile de eligibilitate sunt diferite dacă copilul dvs.:

  • merge la spital sau are nevoie de îngrijire
  • locuiește cu altcineva

Alocația pentru copii (child benefit) continuă timp de 20 de săptămâni dacă tinerii de 16 sau 17 ani părăsesc educația sau formarea și se înregistrează la serviciile armate sau la un serviciu de carieră sponsorizat de guvern.

Adopția unui copil

Veți primi alocație pentru copii dacă îi aveți în plasament, atâta timp cât consiliul local nu plătește nimic pentru cazarea sau întreținerea acestora.

De asemenea, cei care adoptă un copil pot solicita alocația de îndată ce acesta vine să locuiască cu părintele adoptiv. IMPORTANT: Nu trebuie să așteptați până la finalizarea procesului de adopție pentru a primi alocație.

Alocația pentru copii (Child Benefit). Noutăți legislative

Mai mult, este posibil să puteți obține alocația pentru copii pentru o perioadă înainte de adopție.

Este posibil să puteți obține alocația pentru copii (child benefit) dacă aveți un aranjament informal pentru a avea grijă de copilul unui prieten sau al unei rude.

Două persoane nu pot primi alocația pentru același copil – dacă doriți să faceți o cerere, trebuie să fiți de acord cu persoana care solicită în prezent.

HM Revenue and Customs (HMRC) va decide cine primește alocația pentru copii dacă nu sunteți de acord.

De asemenea, puteți avea dreptul la alocația pentru tutore dacă sunteți responsabil pentru un copil care și-a pierdut unul sau ambii părinți.

Dacă locuiți în străinătate

Este posibil să puteți obține alocație pentru copii dacă locuiți în anumite țări sau dacă sunteți în serviciul Coroanei.

De asemenea, este posibil să puteți obține alocația pentru copii dacă v-ați mutat în Regatul Unit și aveți „drept de ședere”.

Veți înceta să mai primiți alocația pentru copii imediat dacă copilul dumneavoastră:

  • începe o muncă plătită timp de 24 de ore sau mai mult pe săptămână și nu mai este în sistemul educațional sau de formare aprobate
  • începe o ucenicie în Anglia
  • începe să primească anumite beneficii în sine, cum ar fi sprijin pentru venit, alocație pentru angajare și sprijin sau credite fiscale
  • Dacă tu sau partenerul tău câștigați peste 50.000 de lire sterline pe an.

Veți fi în continuare eligibil pentru alocația pentru copii, chiar dacă alegeți să nu o mai primiți. Vă puteți răzgândi oricând și puteți relua plățile.

Cum se revendică alocația pentru copii (child benefit)

Puteți solicita alocația pentru copii de îndată ce ați înregistrat nașterea copilului sau acesta vine să locuiască cu dumneavoastră.

Procesarea unei noi cereri de alocație pentru copii poate dura până la 16 săptămâni (sau mai mult dacă sunteți nou în Regatul Unit). Alocația pentru copii poate fi primită retroactiv până la 3 luni.

Cereți alocația pentru prima dată

Completați formularul CH2 de cerere pentru alocația pentru copii și trimiteți-l la Biroul de alocații pentru copii. Veți găsi adresa pe formular.

Dacă copilul dumneavoastră este adoptat, trimiteți certificatul de adopție în original, împreună cu formularul. Puteți comanda un nou certificat de adopție dacă l-ați pierdut pe cel original.

Dacă nu aveți certificatul de adopție de care aveți nevoie, trimiteți formularul de cerere și trimiteți certificatul după ce îl obțineți.

Când trimiteți formularul de cerere, trebuie să fie însoțit de următoarele documente:

  • certificatul de naștere în original
  • pașaport sau document de călătorie folosit pentru a intra în Regatul Unit

Când sunați pentru a face o revendicare, aveți nevoie de:

  • numărul național de asigurare (NINo)
  • certificatul de naștere al copilului (dacă ați înregistrat nașterea)

Linia de asistență pentru alocații pentru copii:

Telefon: 0300 200 3100

Din afara Marii Britanii: +44 161 210 3086

De luni până vineri, între orele 8:00 și 18:00

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version