in

Aduceau oameni din România pentru a munci cu 500 de lire sterline pe lună în Londra. Restul rămânea la traficanți

O româncă era forțată să facă curățenie în camere de hotel pentru 1.80 lire sterline pe oră și să locuiască într-o magherniță cu apă raționalizată și curentul electric întrerupt după ora 20.00.

De asemenea, victima dormea într-un pat separat de dormitorul bărbaților cu o perdea.

Femeia a venit în Londra în 2015, în zona Wembley, și a dormit în parc, potrivit Daily Mail.

Apoi a început să lucreze pentru o familie de români care, se arată în articolul citat, a profitat că femeia nu avea altă posibilitate și a supus-o unor tratamente inumane vreme de cinci ani.

Aceasta ar fi fost forțată să lucreze cameristă la hotelul Premier Inn de la Waterloo, curățând trei dormitoare pe oră și pentru care primea de la familia Lupu 1,8 lire sterline pe oră.

Femeia a mai spus, sub protecția confidențialității, că doar o perdea o despărțea de dormitorul unde se aflau mai mulți bărbați.



 

Ea a spus juraților, la procesul familiei Lupu, că locuia în Barking, estul Londrei, și de frică dormea cu hainele în care lucrase pe ea.

„Era apă caldă, dar se oprea atunci când făceam baie. Primeam apă cu rația”, a mai spus românca.

„Lucram opt ore pe zi, șapte zile pe săptămână, cu o zi liberă la fiecare două săptămâni”, a mai declarat ea.

Potrivit procurorului, românca și ceilalți muncitori erau obligați să trăiască în condiții inumane, cu „gândaci, insecte și șobolani”.

Grigore Lupu, în vârstă de 39 de ani, împreună cu Valentin, reacționau violent dacă cineva îi întreba de ce nu au fost plătiți, potrivit procurorului.

Frații Viorel, Toader, Grigore și Alexandru Lupu, sunt trimiși în judecată pentru trafic de persoane.

Toader, în vârstă de 45 de ani, era cel care furniza documente și certificate pentru lucrările pe care trebuiau să le primească pentru a intra pe șantiere.

Fiul său, Ionut, în vârstă de 25 de ani, mergea în România să găsească muncitori în baruri și să le ofere 500 de lire sterline pentru 30 de zile de muncă, în timp ce mama sa, Violeta, în vârstă de 44 de ani, le făcea de mâncare.

Procurorul susține că implicarea lui Alexandru era crucială pentru că a închiriat mai multe proprietăți de locuit pentru concetățenii lor.

Toader, Ionut și Violeta, toți din Dagenham, neagă faptul că i-ar fi forțat pe oameni să muncească, la fel ca și ceilalți inculpați.

Procesul continuă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A părăsit România și acum studiază ingineria aerospațială la Cambridge: „Doar în Marea Britanie puteam să am o educație de top”

Muncește în Anglia, dar gândul îi este acasă: „România este cea mai bună țară din lume. În Londra sunt prea multe droguri”