in

Beneficiile prea mari încurajează trândăvia



Nivelul de empatie pentru șomerii din Marea Britanie a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani.

Deși în perioada anterioară recesiunii a existat o susținere mare pentru șomeri din partea conaționalilor, în ultimul an aceasta a scăzut la cote dramatice. Englezii cred că “beneficiile” primite de șomeri sunt prea mari, lucru ce încurajează și perpetuează comoditatea și trândăvia.

Rezultatele aparțin unui studiu realizat de grupul de cercetare socială NatCen, care activează în domeniu de peste 30 de ani și finanțat de departamente guvernamentale și organizații de caritate. Autorii studiului susțin că este vorba de o schimbare dramatică de atitudine care va avea efecte pe termen lung.

Rezultatele studiului au reieșit în urma intervievării a peste 3300 de persoane alese la întâmplare și arată că gradul de scepticism al populației a crescut la cele mai înalte cote în ultimii ani. 62% dintre oameni consideră că ajutorul de șomaj este prea consistent, comparat cu un procent de 52% ce reieșea din studiul realizat anul trecut și cu doar 24% ce reieșea din studiul realizat la recesiunea de la începutul anilor 90.

În ultimii ani, procentele au crescut îngrijorător, ajungând la cel mai mare nivel relevat vreodată de acest studiu. Mai puțin de 1 din 5 oameni cred că ajutorul de șomaj este prea mic, o opinie ce a fost împărtășită de mai mult de jumătate din populație în anii 90.

Deși programul de austeritate al guvernului a fost, o vreme, privit cu suspiciune, studiul arată că în momentul de față oamenii susțin inițiativele lui Duncan Smith de la Departamantul de Muncă și Pensii, care dorește revizuirea sistemului de ajutor social.

Autorii studiului susțin că ar fi vorba de o schimbare pe termen lung, care va zugrăvi societatea britanică în cu totul alte culori: „Marea Britanie va arăta tot mai mult ca o societate individualistă, în care șomerii vor fi judecați tot mai aspru”.

Toleranța britanicilor pare să fi scăzut la un nivel fără precedent, iar interesul lor pare să se îndrepte către alte inițiative, cum ar fi reformele în ceea ce privește imigrația și sistemul de „beneficii”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Clopoţelul sună pentru 3, 2 milioane de copii. Un nou an şcolar, aceleaşi probleme

Pompier britanic în România