“Act now… or say goodbye to the Britain we know”, se intitulează moţiunea prezentată pe 5 septembrie în Parlament de laburistul Frank Field (foto stânga) şi conservatorul Nicholas Soames (foto dreapta). “Trebuie să acţionăm acum… sau să spunem la revedere Marii Britanii pe care o ştim”. Cei doi trag un semnal de alarmă cu privire la creşterea populaţiei. Vinovaţii principali sunt imigranţii!
Sir Andrew Green: Este dificil, dar esenţial să reducem imigraţia
Moţiune anti-imigraţie, prezentată în Parlamentul britanic
«Publicul este sătul de imigraţia în masă. Acesta a fost mesajul petiţiei publice de pe site-ul Downing Street lansată toamna trecută.
Numai 11 dintre cele 36.000 de petiţii de pe site au primit cele 100.000 de semnături necesare pentru a declanşa o dezbatere în Camera Comunelor. Această petiţie a strâns 100.000 de semnături într-o săptămână, având ca rezultat o dezbatere astăzi în Camera Comunelor. În cele din urmă vom da glas preocupărilor publicului larg.
Faptul este că publicul nu crede în afirmaţiile grupurilor de presiune în favoarea imigraţiei şi are dreptate. şi nici nu crede că s-a acordat suficientă atenţie impactului unor cifre atât de imense asupra vieţilor oamenilor obişnuiţi – în special nu de către BBC.
Populaţia Angliei a crescut cu 7% în 10 ani, în principal din cauza imigranţilor
Realitatea este că de departe experimentăm cel mai mare val de imigraţie în aproape 1.000 de ani.
Cu siguranţă, au existat câteva imigraţii limitate de-a lungul secolelor şi mulţi imigranţi şi copiii lor au avut o contribuţie pozitivă la această ţară. însă imigraţia în masă este cu totul nouă.
Aceasta chiar este ultima şansă de rezolvare. Dacă guvernul îşi va pierde curajul şi va eşua în a face reforma vom spune la revedere ţării pe care am moştenit-o.
Un milion de imigranți în Londra
Oficiul Naţional de Statistică a publicat recent datele privind imigraţia pentru anul 1964. Este foarte interesant să vezi că, până la începutul anilor ’80, mai mulţi oameni au părăsit Marea Britanie decât au venit aici. De atunci până la jumătatea anilor ’90 imigraţia netă nu a fost niciodată de peste 50.000 pe an, uneori cu mult mai puţin. Şi-a luat avântul în 1998 şi până în 2010 a ajuns la 250.000 pe an – cifră de cinci ori mai mare faţă de 1997.
Nu a existat niciodată o politică a guvernului declarată. Sau vreun plan. Şi cu siguranţă nicio susţinere din partea publicului, dimpotrivă. În 2008, circa trei sferturi dintre noi au vrut ca imigraţia să fie redusă; jumătate din public a vrut să fie redusă “cu mult”. Dorinţa sa încă trebuie îndeplinită. Impactul acestor cifre se resimte deja în întreaga ţară şi urmează şi alte tăieri ale cheltuielilor publice.
Tony Blair: imigrația a avut un impact pozitiv asupra societății britanice
Maternităţile se luptă să supravieţuiască. Şcolile primare rămân fără locuri. Şi presiunea asupra locuinţelor sociale se înrăutăţeşte, în special având în vedere că este blocată construirea de noi locuinţe.
Această presiune asupra serviciilor este nimic comparativ cu ceea ce ne aşteaptă dacă guvernul nu reuşeşte să reducă viitoarea imigraţie netă. În ultimii zece ani imigraţia netă a fost în medie de 200.000 pe an.
Populația UK “va atinge 70 de milioane în 16 ani”
Dacă se permite continuarea acestui lucru, populaţia noastră va ajunge de la 62,3 milioane la 70 de milioane în numai 15 ani. Circa 2,5 milioane din aceasta se va datora creşterii naturale – mai multe naşteri decât decese. Restul de cinci milioane se va datora noilor imigranţi şi copiilor lor.
Asta înseamnă în practică că va trebui să construim echivalentul a opt dintre cele mai mari oraşe ale noastre în afara capitalei, asta însemnând un Birmingham plus un Leeds, un Glasgow, un Sheffield, un Bradford, un Manchester, un Liverpool şi un Bristol.
Numărul românilor s-a triplat în UK
Totul în numai 15 ani! De unde vor veni banii când guvernul deja împrumută 1 £ la fiecare 4 £ pe care le cheltuieşte? Acest lucru este în mod evident nesustenabil. Din acest motiv petiţia, lansată de MigrationWatch UK, un grup de analiză independent, cere guvernului să ia toate măsurile necesare pentru a ne stabiliza populaţia, sub 70 de milioane.
Poate face asta? A promis să reducă imigraţia netă la zeci de mii până în 2015. În anii ce vor urma va trebui să o reducă şi mai mult până la 50.000 pentru a ne stabiliza populaţia. Se dovedeşte a fi lent.
Ultimele date, publicate săptămâna trecută, arată o reducere de la 252.000 în 2010 la 216.000 în 2011.
“Imigraţia în masă ne-a sărăcit”
Aceste cifre nu sunt precise dar arată măsura în care este provocat guvernul. Acesta va trebui să-şi păstreze curajul în faţa presiunii grupurilor de susţinere a imigraţiei.
Studenţii străini vor fi un test. Bineînţeles sunt valoroşi dacă sunt veritabili în primul rând şi dacă nu depăşesc perioada de şedere prevăzută de viză. însă în acest moment permitem intrarea a 250.000 anual fără niciun control la plecare.
Guvernul trebuie să facă astfel încât să fie intervievaţi faţă-în-faţă înainte să vină şi trebuie să creeze mijloace pentru înregistrarea plecării lor. Altfel ruta studenţilor va rămâne o uşă din spate pentru intrarea în Marea Britanie şi reputaţia colegiilor şi universităţilor noastre va fi târâtă în noroi. Pentru a fi echitabile cu guvernul, acestea au acceptat propunerile Grupului Transpartinic pentru Imigraţie Echilibrată, iar acum sunt măsuri.
“Cea mai mare invazie de la saxoni încoace”
Cu un nou ministru al Imigraţiei, aceste măsuri trebuie implementate în mod viguros. Intenţionăm să vedem că aşa va fi.»
Frank Field şi Nicholas Soames