in

Boris Johnson, aproape de a pierde majoritatea în Parlamentul britanic. Liberal democrații au câștigat un nou fotoliu de parlamentar

Situație gravă pentru noul prim ministru britanic, Boris Johnson, al cărui partid deține majoritatea cea mai fragilă în parlament: o singură persoană. Conservatorii au mai pierdut un fotoliu de parlamentar în favoarea liberal democraților, la alegerile parțiale care au avut loc în circumscripția Brecon și Radnorshire din Țara Galilor.

Potrivit The Independent, Candidatul liberal democrat, Jane Dodds a câștigat cu 1425 de voturi mai mult decât candidatul conservator, Chris Davies, un controversat politician galez, proaspăt pedepsit pentru niște achiziții false în cadrul biroului său parlamentar cu 50 de ore de muncă în folosul comunității.

După victoria obținută, Jane Dodds i-a cerut lui Boris Johnson să renunțe la ideea unui Brexit fără acord: „Oamenii cer cu disperare un alt tip de politică. Nu există timp pentru tribalism când țara noastră se confruntă cu un guvern Boris Johnson și amenințarea unui Brexit fără acord.”

„Primul meu act în calitate de parlamentar când voi ajunge la Westminster va fi să-l găsesc pe domnul Johnson, oriunde s-ar ascunde și să spun tare și clar: Încetați să vă jucați cu viitorul comunităților noastre și să eliminați un Brexit fără acord. Acum!”, a mai declarat proaspătul parlamentar.

Rezultatul votului din Țara Galilor trebuie să dea de gândit și laburiștilor care s-au clasat abia pe locul 4, cu 5,3% din sufragii, față de 12%, cât obținuseră în 2017.

„Un lucru este clar – alegătorii l-au respins pe Boris Johnson și guvernul său”, a declarat reprezentantul laburist.


„Oamenii din Brecon și Radnorshire au arătat că țara nu trebuie să se mulțumească cu Boris Johnson sau Jeremy Corbyn”, a declarat liderul liberal democrat Jo Swinson.

Britanicii sunt revoltați. Costurile pentru un Brexit fără acord au crescut cu 2,1 miliarde de lire sterline

Gabriela Firea înființează un birou pentru românii din străinătate la Primăria București

Cetățenii unei țari din Europa nu îi consideră pe britanici demni de încredere, mandatul lui Johnson va înrăutăți situația