Peste 100.000 de infectări zilnice de coronavirus au fost raportate în Marea Britanie pentru prima dată în pandemie. 106.122 de cazuri au fost înregistrate în 24 de ore, cu aproximativ 13.000 mai multe decât maximul anterior de 93.045 raportat pe 17 decembrie.
Au fost înregistrate și alte 140 de decese, peste 8.000 de persoane sunt internate în spital, dintre care 849 sunt la ATI, potrivit Sky News.
Miercurea trecută au fost raportate 78.610 de cazuri – la momentul respectiv cel mai mare de la începutul pandemiei de coronavirus și un număr despre care directorul executiv al NHS a spus că aNumărul cazurilor cu COVID a crescut alarmant în Marea Britanie începând cu săptămâna trecută.
Boris Johnson confirmă: „Nu vor fi noi restricții înainte de Crăciun”
Pe 15 decembrie, au fost raportate 78.610 de cazuri, iar la momentul respectiv era cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei. Duminică seară, ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, a declarat că pe teritoriul Angliei, circa 60% din noile cazuri de COVID-19 sunt infectări cu varianta Omicron.
Între timp, premierul britanic Boris Johnson a spus marți că nu vor fi introduse noi restricții în Anglia înainte de Crăciun. Johnson mizează mai degrabă pe administrarea masivă a dozelor „booster” decât pe restricţiile antiepidemice.
Între timp, însă, guvernul autonom al Țării Galilor a anunțat închiderea cluburilor de noapte începând din 26 decembrie și limitarea grupurilor în spații publice la cel mult șase persoane.
Boris Johnson confirmă: „Nu vor fi noi restricții înainte de Crăciun”
În toate spațiile publice, distanțarea socială de cel puțin doi metri va deveni obligatorie.
La evenimente la interior nu vor putea participa decât 30 de persoane, iar pentru cele la exterior, limita este de 50 de persoane.
Tulpina Omicron, descoperită în noiembrie în sudul Africii, s-a răspândit până acum în cel puțin 106 de state ale lumii și este deja dominantă în SUA, Marea Britanie, Irlanda și Danemarca. Primele studii susțin că noua variantă este mult mai contagioasă decât cele cunoscute până acum și, posibil, mai rezistentă la vaccinuri.