Menu
in

12.000 de angajați din Marea Britanie, concediați în două zile. Boris Johnson le cere patronilor să folosească schema de ajutor

Premierul britanic le cere patronilor să folosească schema de ajutor pentru a nu dispune încă disponibilizări, după ce 12.000 de locuri de muncă au fost pierdute în doar două zile.

După ce mai multe firme din Regatul Unit au anunțat disponibilizări masive, ieri, 1 iulie, a venit rândul lanțului de magazine John Lewis să reducă din personal.

Astfel, compania a anunțat că nu își va deschide toate magazinele și a anunțat închiderea unuia dintre birourile sale centrale din Londra.

Upper Crust a concediat ieri 5.000 de oameni, anunțând că vânzările din gări și aeroporturi s-au prăbușit pe fondul numărului scăzut de pasageri.

Compania de consultanță în management Accenture a anunțat 900 de locuri de muncă pierdute, iar proprietarul Topshop Arcadia a redus numărul salariaților de la sediul central cu 500, scrie Daily Mail.

Marea Britanie va fi lovită de trei valuri de șomaj. Sunt așteptate concedieri în august și octombrie

Harrods, vânzătorul de mobilă Harveys și TM Lewin au renunțat la peste 1.500 de locuri de muncă.

Piloții și echipajele de cabină Ryanair au fost nevoite să fie de acord cu reduceri salariale de până la 20% și se așteaptă ca această companie să disponibilizeze 3.500 de oameni. Virgin Money a spus că va face 300 de concedieri și va închide sau va îmbina 52 de sucursale.

Marți, 3.700 de disponibilizări au venit de la Airbus UK și EasyJet, inclusiv 700 de piloți.

Experții consideră că rata șomajului ar putea atinge 10% și se tem că viteza concedierile va crește, întrucât Guvernul se pregătește să renunțe la schema de ajutor din 1 august.

Concedieri în perioada epidemiei de coronavirus în Italia, ghid pentru a vă apăra drepturile

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version