Menu
in

19 iulie: Măștile rămân OBLIGATORII pe transportul public din Londra și în spitale

Măștile rămân obligatorii în mijloacele de transport public din Londra și se așteaptă ca aceeași măsură să fie luată și de companiile de cale ferată.

Ministrul Transporturilor din Marea Britanie, Grant Shapps, a declarat că „se aștepta și chiar și-a dorit” ca unele companii de transport să insiste ca măștile să fie purtate în continuare în interiorul mijloacelor de transport.

Asta în ciuda faptului că guvernul britanic va elimina obligativitate purtării măștii în Anglia, începând de luni, 19 iulie, scrie The Guardian.

Shapps a susținut decizia primarului Londrei, Sadiq Khan, de a continua obligativitatea purtării măștii în mijloacele de transport în comun din capitală.

„În timp ce trecem de la o cerință legală la orientări, ne așteptăm ca transportatorii individuali să se asigure că pun în aplicare tot ceea ce este adecvat pentru rețeaua lor”, a spus ministrul pentru Sky News.

Boris Johnson confirmă Ziua Libertății de pe 19 iulie și îndeamnă oamenii la responsabilitate

„Companiile aeriene au anunțat deja că vor continua să ceară purtarea măștilor. Este în concordanță cu ceea ce ne așteptam – într-adevăr am dorit să se întâmple asta”, a mai afirmat Shapps.

Khan a spus că cele două motivații pentru continuarea purtării măștilor în rețeaua de transport din Londra sunt „siguranța publică și reasigurarea publicului”.

Ministerul Sănătății din Marea Britanie a confirmat, luni seara, că acoperirea feței și distanțarea socială vor rămâne obligatorii pentru toți cei care intră în spitale, cabinete medicale și alte locații de sănătate.

Guvernul a fost presat de spitale și grupurile de medici de familie pentru a clarifica de urgență dacă purtarea măștii va continua în spitale, pe fondul îngrijorărilor că unii vizitatori și pacienți nu vor fi siguri de reguli, începând cu 19 iulie.

În timp ce măștile vor fi obligatorii la transportul din Londra, alți operatori de trenuri vor cere pasagerilor să poarte mască numai atunci când trenurile sunt ocupate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 2]
Exit mobile version