Menu
in

Activista Greta Thunberg îi înfruntă pe politicieni la summitul COP26: „Gata cu ce dracu’ fac ei acolo”

Greta Thunberg i-a condamnat pe liderii mondiali pentru „orice dracu’ fac acolo”, la summitul Cop26 privind schimbările climatice.

Activista suedeză pentru schimbările climatice a spus că schimbarea nu va veni de la conferința de la Glasgow, unde politicienii nu fac decât un nou „bla bla bla”.

Thunberg, în vârstă de 18 ani, s-a adresat tinerilor protestatari în Festival Park din Govan, din apropierea locului unde se desfășoară Cop26.

„Schimbarea nu va veni din interior – asta nu este leadership”, a spus ea.

„Nu mai spunem bla bla bla, nu mai exploatăm oamenii, natura și planeta. Gata cu exploatarea. Gata cu bla bla bla. Gata cu ce dracu’ fac ei acolo”, s-a înfuriat activista.

În septembrie, Thunberg l-a batjocorit pe Boris Johnson citând părți din discursurile sale despre schimbările climatice și adăugând „bla, bla, bla”.

Tânăra suedeză a sosit duminică la Glasgow cu trenul și va lua parte la două proteste mari din oraș, în cursul săptămânii.

Boris Johnson, gest incalificabil la summitul pentru climă de la Glasgow. „S-a făcut de râs. Nu e la prima abatere”

„Acest Cop26 este până acum la fel ca cele anterioare și asta nu ne-a dus nicăieri. Nu ne-au dus nicăieri”, le-a spus Greta celor adunați la protest.

Ea a adăugat: „În interiorul COP sunt doar politicieni și oameni de la putere care pretind că ne iau viitorul în serios. Pretinzând că luăm în serios prezentul oamenilor care sunt deja afectați astăzi de criza climatică.”

Țările promit zero emisii de carbon

Aproximativ 120 de șefi de stat și de guvern participă la summitul liderilor mondiali de la începutul discuțiilor COP26.

Unele țări au propus noi obiective pentru a combate încălzirea globală, inclusiv India, care a anunțat că va reduce emisiile la zero până în 2070.

Este semnificativ mai târziu decât obiectivul global de reducere a emisiilor la zero net până în 2050, despre care oamenii de știință spun că este necesar pentru a evita creșterile de temperatură peste 1,5 C și cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice, și mai târziu decât alte țări, inclusiv China, care a declarat că va atinge nivelul zero de carbon înainte de 2060.


…Activista Greta Thunberg îi înfruntă pe politicieni la summitul COP26: „Gata cu ce dracu’ fac ei acolo”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 2.5]
Exit mobile version