in

Boris Johnson, gest incalificabil la summitul pentru climă de la Glasgow. „S-a făcut de râs. Nu e la prima abatere”

Premierul britanic Boris Johnson a fost aspru criticat pentru un gest considerat incalificabil, la summitul pentru climă de la Glasgow.

Între 31 octombrie și 12 noiembrie, liderii mondiali se reunesc la Glasgow, în Regatul Unit, cu ocazia summit-ului privind schimbările climatice – COP26.

Conferința ONU privind clima trebuie să marcheze începutul sfârșitului schimbărilor climatice, a declarat Boris Johnson, în discursul său de deschidere a summit-ului de la Glasgow.

Numai că, la prima apariție la summit, liderul guvernului britanic a uimit lumea cu un gest incalificabil: și-a lustruit un pantof de propriul pantalon, în timp ce era filmat de zeci de camere.

Gestul său a fost clar din reflex – demonstrând că nu este la prima abatere – pe care l-au putut observa milioane de oameni, grație agențiilor internaționale de presă, care transmit în direct de la conferința ONU pentru climă.

Boris Johnson: „Trebuie să fie începutul sfârșitului pentru schimbările climatice”

Premierul Boris Johnson și secretarul general ONU Antonio Guterres au stat aproape două ore în zona de primire pentru a-i întâmpina pe cei aproximativ 120 de șefi de stat și de guvern care participă la întrunirea de la Glasgow.

Boris Johnson: „Am putea hrăni animalele cu ființe umane. Există candidați?”

„Dacă summit-urile singure ar rezolva schimbarea climatică nu am fi avut nevoie de 25 de summit-uri COP pentru a ajunge unde suntem astăzi”, a spus Johnson.

„Dar deși COP26 nu va fi sfârșitul schimbării climatice, trebuie și poate să marcheze începutul sfârșitului”, a adăugat el.

„În anii de după Paris, lumea a construit încet și cu mari eforturi o barcă de salvare pentru umanitate și acum a venit timpul să-i dăm acelei bărci un impuls”, a mai afirmat premierul. „Să ne îndreptăm spre 1,5 grade Celsius şi să plecăm într-o călătorie spre un viitor mai curat și mai verde”, a spus Johnson.

Un eșec al conferinței privind clima de la Glasgow ar declanșa în lume „o furie și o nerăbdare incontrolabile”, a mai avertizat luni premierul britanic Boris Johnson.

„Toate promisiunile nu ar fi decât bla bla bla” în caz de eșec, a spus el, citând-o pe activista Greta Thunberg. „Da, va fi dificil. Da, putem s-o facem, să ne punem pe treabă”, a îndemnat Boris Johnson pe liderii mondiali prezenți la summit, potrivit CNBC.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

România nu recunoaște certificatele COVID eliberate în Marea Britanie: „Avem probleme cu românii care au certificate din UK”

România nu recunoaște certificatele COVID eliberate în Marea Britanie: „Avem probleme cu românii care au certificate din UK”

BREXIT: Persoane înarmate au deturnat un autobuz și l-au incendiat în Irlanda de Nord

BREXIT: Persoane înarmate au deturnat un autobuz și l-au incendiat în Irlanda de Nord