Menu
in

Al doilea referendum pentru Brexit, respins de Parlamentul britanic

Amendamentul legislativ privind organizarea unui nou referendum depusă de fostul parlamentar conservator Sarah Wollaston a fost respins cu o majoritate de 334 de voturi la 85.

Laburiștilor li s-a ordonat să refuze să sprijine inițiativa și să se abțină de la vot în condițiile în care ultimul sondaj nu arăta că ar obține o majoritate parlamentară în cazul unor eventuale alegeri legislative, scrie The Guaridan.

Potrivit publicației amintite, a fost neașteptat faptul că președintele Camerei Comunelor, John Bercow, a selectat amendamentul privind al doilea referendum al deputatei Wollaston care a trecut recent la Grupul Independent și care a câștigat sprijinul liberal-democraților.

Laburiștii, cu toate că au anunțat susținerea unui nou referendum, au preferat să se abțină pe motiv că „nu este momentul”.

Keir Starmer, secretarul de umbra pentru Brexit, a declarat: „Suntem în favoarea principiului, dar este o chestiune de timp”.

Caroline Flint, parlamentar laburist care se opune organizării unui al doilea referendum, a declarat că a fost „foarte încântată” de faptul că Bercow a ales amendamentul pentru că astfel are ocazia să voteze împotrivă.

La rândul lor, parlamentarii pro-Europa care au susținut campania taberei care cerea continuarea alături de UE au declarat că susțin abținerile și că nu susțin votul pentru un al doilea referendum înainte de a avea sprijinul majorității.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version