Menu
in

Alungați de Brexit: O companie britanică s-a mutat în România pentru a nu pierde contractele din UE

O companie britanică, specializată în fabricarea de îmbrăcăminte de tenis pentru copii, s-a mutat în România.

Compania Zoe Alexander și-a mutat sediul în Prahova, potrivit The Guardian. Principalul motiv pentru care această firmă a ales să plece din Anglia în România a fost ieșirea Marii Britanii din UE, care a cauzat întârzieri în expediere și costuri prea mari pentru clienți.

În perioada verii și mai ales în timpul turneului de la Wimbledon, compania primește tot mai multe comenzi din Marea Britanie, UE, SUA, Canada, Japonia sau alte țări din Orientul Îndepărtat.

„Odată cu turneul de la Roland Garros, lucrurile încep să devină agitate. Începând cu Wimbledon, ele o iau razna, deoarece tinerii vor cele mai noi echipamente”, a declarat Steve Walkington, directorul Zoe Alexander.

„Acum ne-am mutat în Europa. Din cauza restricțiilor Brexit și a celor legate de pandemie, a trebuit să părăsim Anglia ca să putem permite afacerii să supraviețuiască și să crească”, au declarat Steve și Adriana Walkington, cei care au înființat compania.

Sute de mii de cetățeni UE nu vor putea să obțină rezidența post-Brexit înainte de termenul final

Familia Walkinton a decis în toamna anului trecut că trebuie să se mute, inclusiv cu cei doi copii ai lor (după care a fost numită compania).

Conform The Guardian, în prezent sunt în plin proces de stabilire în noile lor sedii din România. Zoe Alexander a fost stabilită în Prahova, unde a făcut deja numeroase angajări și speră să angajeze și mai mulți oameni. Steve spune că, astfel, o comandă de la un client din UE făcută într-o zi de luni va fi livrată a doua zi. Însă pentru clienții din Marea Britanie care doresc echipamente pentru copiii lor, livrarea nu este atât de rapidă și se face cu taxe suplimentare. Chiar și costurile de curierat s-au triplat.

Compania lui Steve și Adriana Walkington a fost înființată în Canterbury, în urmă cu câțiva ani. Aceasta este specializată în producția de haine de tenis pentru copiii cu vârste între 4 – 12 ani. La șase luni după ce UK a părăsit UE, mii de alte companii mici s-au confruntat cu probleme și multe au adoptat strategii similare pentru a evita întârzierile de export și costurile. Astfel, ele pot transporta mărfuri în cantități mult mai mari, evitând o serie de taxe şi problema plății TVA care îi afectează pe clienți.


…Alungați de Brexit: O companie britanică s-a mutat în România pentru a nu pierde contractele din UE

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version