Menu
in

Anglia: Amenzi uriașe pentru nerespectarea carantinei. Poliția va face controale aleatorii

Anglia aplică de luni amenzi uriașe de până la 10.000 de lire sterline celor care nu respectă perioada de carantină impusă de autoritățile locale după un test pozitiv pentru COVID-19 sau după intrarea în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus, relatează EFE.

Începând de luni devine ilegală nerespectarea izolării impuse de autoritățile sanitare, ca măsură de control asupra unui celui de-al doilea val de COVID-19, după ce numărul contagierilor a depășit 6.000 de cazuri pe zi în această țară, scrie Agerpres.

Amenzile pentru nerespectarea carantinei încep de la 1.000 de lire, dar pot ajunge și până la 10.000 de lire, pentru cei care încalcă de mai multe ori această măsură.

Potrivit guvernului britanic, poliția va face controale aleatorii, dar se va baza și pe “informatorii locali”, constând în vecinii care îi pot denunța pe cei care nu respectă izolarea.

Ministrul britanic al Sănătăţii nu exclude carantina totală: ”Dacă fiecare va respecta regulile, atunci vom putea evita viitoare lockdown-uri”

Aceste amenzi uriașe se aplică doar în Anglia, dar executivul de la Londra speră ca și celelalte națiuni britanice – Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord – să adopte măsuri similare.

În baza acestor reguli, o persoană care a fost testată pozitiv cu noul coronavirus trebuie să se izoleze timp de zece zile, însă, potrivit autorităților sanitare, procentul persoanelor care au respectat această condiție este foarte scăzut.

Premierul Boris Johnson a anunțat săptămâna trecută că barurile și restaurantele se vor închide de la ora 22:00 și a înăsprit obligativitatea purtării măștilor în interior în centrele comerciale și în mijloacele de transport, în urma unei escaladări a cazurilor de COVID-19 în Marea Britanie. 

Italia, restricții suplimentare împotriva coronavirus în unele regiuni, Sicilia cere testare la sosire și înregistrare la medic

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version