Trei persoane au fost arestate, 79 au fost controlate, iar alte 23 au primit avertizări, în tabăra pe care cerșetorii români au ridicat-o în zona Marble Arch, dar și în apropiere. Principalele acuzații: practicarea de jocuri de noroc în stradă și vagabondaj.
Razia poliției a avut loc pe 25 aprilie, în mai multe zone centrale ale Londrei, după ce presa locală a descris mizeria lăsată în urmă de mulțimea de cerșetori. Una dintre femeile care a primit avertisment scris din partea poliției londoneze a declarat că nu cerșește și a venit în Capitala Regatului Unit pentru a căuta de muncă. A spus că nu a găsit de lucru din cauză că nu știe limba engleză.
Cerșetorii români au ajuns iar în centrul Londrei
“Mulți oameni din România merg în străinătate pentru a căuta un loc de muncă mai bun, astfel încât să își poată hrăni copiii”, a declarat femeia pentru Evening Standard. O altă persoană, de 48 de ani, mamă a șapte copii, le-a spus polițiștilor că are o casă în România și a venit în Marea Britanie doar pentru a urma un tratament medical din cauză că suferă de o boală a oaselor.
Greu de alungat
Ea a declarat că s-a gândit că va găsi un adăpost, dar cum nu a fost așa, doarme în parc. Despre o tânără, cotidianul Evening Standar scrie că a avut până acum 46 de întâlniri cu Poliția, numai în ultimul an.
Un consilier al primăriei din Westminster, Nickie Aiken, a declarat: „Avem puteri limitate, dar vom lucra cu poliția pentru a elimina cerșetorie agresivă. Marble Arch nu este un camping și oamenii care trăiesc aici sub cerul liber murdăresc una dintre cele mai populare atracții turistice din Londra.” În același articol, Evening Standard explică cititorilor că românii și bulgarii vor avea dreptul să intre legal în Marea Britanie, pentru a muncii, de la 1 ianuarie 2014.