Menu
in

ATENȚIE! Au apărut „țeparii” care cer bani ca să vă ajute cu Settled Status. Guvernul Marii Britanii avertizează cu privire la astfel de persoane

Aplicația pentru Settled Status este GRATUITĂ, după cum a anunțat premierul Marii Britanii înainte de 31 martie. Cu toate acestea, la scurt timp de la lansarea acesteia au apărut așa-ziși consultanți care cer bani pentru a vă „ajuta”. Aceștia vă cer numărul de telefon, pentru a completa, chipurile, în locul vostru, aplicația, garantându-vă, totodată, succesul.

Practic, este imposibil să finalizeze aplicația, având în vedere că pentru a vă înregistra aveți nevoie de codul de bare de pe pașaportul electronic. Deci, în cazul în care nu îi dați și pașaportul, persoana respectivă nu vă poate ajuta cu nimic. Veți pierde 300 de lire sterline, după care vă veți face aplicația singuri.

Într-un anunț proaspăt postat pe multe grupuri ale românilor din Marea Britanie, o oarecare Ana Brașoveanu promite credulilor că le va aranja rezidența în Marea Britanie contra sumei de 290 de lire sterline.

Mai pot intra românii în Marea Britanie doar cu cartea de identitate după Brexit? Ambasadorul Dan Mihalache are răspunsul

Ea spune că este înregistrată cu firma Ana B Interpreters ltd. Însă, la registrul companiilor (Companies House) din Marea Britanie, firma sa are ca singur obiect de activitate „activități de traducere și interpretare”, nicidecum de consultanță în domeniul imigrației.



Guvernul Marii Britanii vă avertizează să fiți atenți la astfel de persoane. De asemenea, singurii care vă pot sfătui în astfel de situații sunt membrii OISC, în calitate de experți înregistrați în probleme de imigrare. Mai puteți cere sfatul unor avocați specializați în astfel de cazuri.

Mai mult decât atât, pe tot teritoriul Marii Britanii există birouri unde veți fi ajutați gratuit să vă completați declarațiile, în cazul în care întâmpinați dificultăți. Și specialiștii Consulatului României vă pot ajuta, tot gratuit.

În cazul în care aveți de-a face cu indivizi care pretind bani, puteți raporta acest lucru la info@oisc.gov.uk.

De ce ai nevoie pentru a fi eligibil pentru noul statut de rezident (settled status) în Marea Britanie

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version