Menu
in

Autobiografia prințului Harry a devenit cea mai rapid vândută carte de non-ficțiune din Marea Britanie, iată câte exemplare a vândut azi

Autobiografia prințului Harry a devenit cea mai rapid vândută carte de non-ficțiune din Marea Britanie, înregistrând 400.000 de exemplare vândute în prima zi de vânzare.

Controversata carte de memorii „Spare” a ținut prima pagină a ziarelor în săptămânile premergătoare publicării sale, ajungând în cele din urmă pe rafturi marți. Cifrele includ vânzările pentru cărți cartonate, ebook-uri și audiobook-uri, scrie The Guardian.

Larry Finlay, directorul general al Transworld Penguin Random House, a declarat “Am știut întotdeauna că această carte va zbura, dar depășește chiar și cele mai optimiste așteptări ale noastre.

Din câte știm, singurele cărți care s-au vândut mai mult în prima zi sunt cele care îl au ca protagonist pe celălalt Harry [Potter].”

Citiți și: Netflix va pierde 700.000 de clienți din Marea Britanie în doi ani. De ce atât de mulți britanici renunță?

Autobiografia prințului Harry a devenit cea mai rapid vândută carte

Autobiografia de tip “tell-all” include afirmații potrivit cărora prințul William l-a atacat fizic. Harry l-a acuzat, de asemenea, pe tatăl său, regele Charles, că a pus propriile interese pe primul loc.

În ultimul său interviu televizat pentru promovarea cărții, prințul a arătat cu degetul spre Camilla, regina consoartă, pentru acuzațiile că a fost “sacrificat pe altarul ei personal de PR”.

Întrebat la emisiunea Good Morning America dacă cuplul ar putea reveni în sânul familiei regale, el a spus că nu crede că “va fi vreodată posibil”.

“Chiar dacă există un acord sau o înțelegere între mine și familia mea, există acea terță parte care va face tot ce poate pentru a se asigura că nu este posibil”, a spus el gazdei, Michael Strahan, lăsând să se înțeleagă că se referea la mass-media și la birourile de presă regale concurente. “Nu ne împiedică să ne întoarcem, dar face ca acest lucru să fie imposibil de supraviețuit”.

El a spus că a crezut că răposata sa mamă ar avea inima frântă din cauza rupturii care s-a creat între el și fratele său William. “Cred că ar fi fost tristă… ar fi avut inima frântă”.

Nu au fost cozi la librării

Librăriile din Marea Britanie s-au deschis devreme marți, dar cozile au fost rare după dezvăluirile înainte de publicare, experții din industrie prezicând că Spare va fi unul dintre cele mai bine vândute titluri precomandate din ultimul deceniu.

Cartea este vândută la prețul de 14 lire sterline, nu la prețul recomandat de vânzare cu amănuntul de 28 de lire sterline, în locuri precum Waterstones și WH Smith, precum și pe Amazon.

Philip Jones, editorul Bookseller, a declarat: “Este posibil să fie una dintre cele mai bune cărți ale anului în ceea ce privește vânzările și impactul”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]
Exit mobile version