Menu
in

Avioanele rusești care intră în spațiul aerian al Marii Britanii pot fi confiscate

Conform noii legi, avioanele rusești, deținute sau închiriate, pot fi reținute, iar aeronavele înmatriculate de ruși în Marea Britanie pot avea licențele anulate.

Guvernul britanic consideră infracțiune orice intrare în spațiul aerian al Regatului Unit a aeronavelor rusești, arată Sky News.

Ministrul de Externe, Liz Truss, a anunțat, de asemenea, interzicerea exportului de bunuri și tehnologii legate de aviație și spațiu către Rusia. Mai mult, companiile din Marea Britanie nu mai furnizează servicii de asigurare și reasigurare în legătură cu aceste tehnologii.

Ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a anunțat toate aeroporturile și aerodromurile din Marea Britanie că controlul traficului aerian are acum puterea de a le spune piloților oricărei aeronave rusești – private sau comerciale – să nu intre în spațiul aerian al Marii Britanii sau să îl părăsească.

Moscova interzice avioanelor britanice să folosească spațiul aerian și aeroporturile rusești

Operatorii aeroportuari pot reține o aeronavă rusească sau una închiriată de un cetățean rus, conform noii legi.

Noile puteri vor permite, de asemenea, guvernului să elimine aeronavele aparținând persoanelor și entităților ruse din registrul aeronavelor din Regatul Unit.

Din 25 februarie, companiile aeriene cu regularitate ruse – inclusiv transportatorul național Aeroflot – au fost interzise din spațiul aerian din Regatul Unit, dar noua legislație care a intrat în vigoare marți, 8 martie, precizează clar că este o infracțiune pentru orice aeronavă rusă care încalcă acest lucru.

Acest lucru este în conformitate cu „alte sectoare din cadrul regimului de sancțiuni” care au fost aplicate de când Rusia a invadat Ucraina ,în urmă cu două săptămâni, a spus Shapps.

„Vă rugăm să rețineți că nerespectarea acestei măsuri poate da naștere unei infracțiuni”, a adăugat ministrul.


…Avioanele rusești care intră în spațiul aerian al Marii Britanii pot fi confiscate…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version