Menu
in

Avocații penali din Marea Britanie intră în grevă generală: mii de procese vor fi blocate sau perturbate

Avocații penali din Marea Britanie intră în grevă generală: mii de procese vor fi blocate sau perturbate

Barourile de avocați penali din Anglia și Țara Galilor au votat pentru a intra în grevă pe termen nelimitat începând de luna viitoare, a anunțat Asociația Baroului Penal (CBA). Acțiunea sindicală din cauza unui conflict salarial va începe pe 5 septembrie, ziua în care urmează să fie anunțat viitorul lider conservator și prim-ministru, precizează The Guardian.

Membrii CBA au întrerupt lucrul în săptămâni alternative, dar au fost supuși la vot pentru a decide dacă să intensifice acțiunea industrială cu o grevă pe termen nelimitat și neîntreruptă.

Scrutinul s-a încheiat duminică la miezul nopții, iar rezultatul a fost anunțat luni dimineață.

Citiți și: Poliția Met „plătește oamenilor 50 de lire sterline” pentru a merge prin Londra pentru a testa tehnologia de recunoaștere facială

Avocații penali din Marea Britanie intră în grevă generală

CBA solicită o creștere salarială de 25% pentru activitatea de asistență juridică, atunci când reprezintă inculpați care nu și-ar putea permite altfel să angajeze avocați.

Avocații de drept penal urmează să primească o majorare a onorariilor cu 15% de la sfârșitul lunii septembrie, Ministerul Justiției (MoJ) afirmând că această majorare ar însemna că un avocat mediu va câștiga cu aproximativ 7.000 de lire sterline mai mult anual.

Vicepreședintele CBA, Kirsty Brimelow QC, a declarat că aceasta a fost o “acțiune de ultimă instanță” în urma unei cereri pentru mai puțini bani decât costă guvernul ca instanțele să stea goale.

Ea a declarat pentru BBC Breakfast: “Efectul [grevei] va fi că instanțele vor continua să stea goale, procesele și cazurile nu vor fi judecate. Este o acțiune de ultimă instanță.

“Remediul este o injecție de bani în cauzele restante, care în prezent se ridică la 60.000 de cazuri, la care lucrează avocații, ceea ce va costa guvernul doar 1,1 milioane de lire sterline pe lună. În prezent, costă mult mai mult ca instanțele să stea goale.”

Peste 6.000 de audieri au fost perturbate

Potrivit cifrelor MoJ, peste 6.000 de audieri în instanță au fost perturbate ca urmare a disputei privind condițiile și taxele stabilite de guvern pentru activitatea de avocatură în cadrul asistenței juridice.

Ministrul justiției, Sarah Dines, a condamnat decizia de grevă. Ea a declarat: “Aceasta este o decizie iresponsabilă, care nu va face decât ca și mai multe victime să se confrunte cu noi întârzieri și suferințe.

“Escaladarea acțiunilor de grevă este complet nejustificată, având în vedere că majorăm onorariile avocaților de drept penal cu 15%, ceea ce înseamnă că un avocat tipic va câștiga cu aproximativ 7 000 de lire sterline mai mult pe an.”

Datele publicate în conformitate cu legile privind libertatea de informare arată că, în primele 19 zile de grevă, între 27 iunie și 5 august, au fost perturbate 6 235 de procese, inclusiv 1 415 procese în Anglia și Țara Galilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version