Menu
in

Boris Johnson anunță creșterea taxelor. Cresc asigurările naționale și impozitul pe dividende. O nouă taxă din 2023

Premierul Boris Johnson a anunțat azi, 7 septembrie, creșterea taxelor, dar și o nouă „taxă pentru sănătate și asistență socială” la nivelul Marii Britanii pentru a rezolva criza de finanțare din sector.

De asemenea, va exista o creștere cu 1,25% a asigurărilor naționale și a impozitului pe dividendele pe acțiuni din aprilie 2022, dar va fi introdus și un impozit, separat, pe veniturile obținute din 2023

Johnson le spune parlamentarilor că măsura va strânge aproape 36 miliarde de lire sterline în trei ani pentru serviciile de sănătate, scrie BBC.

Planurile, convenite anterior cu Cabinetul conservator, stabilesc un plafon pentru suma pe care o cheltuiesc indivizii pentru îngrijirea lor, contribuabilii contribuind la costurile de finanțare.

Prețul pandemiei: Marea Britanie anunță creșteri de taxe din 2023

Oricine are active mai mici de 20.000 de lire sterline va avea costurile de îngrijire acoperite integral de stat, în timp ce cei cu mai puțin de 100.000 de lire sterline vor avea costurile subvenționate.

Premierul spune că acest lucru îi va proteja pe oameni de „teama catastrofală de a pierde totul”.

Liderul laburiștilor, Sir Keir Starmer, numește propunerile „o tencuială pusă de rănile deschise”.

Modificările se vor aplica numai în Anglia, deoarece Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au aranjamente separate pentru îngrijirea socială.

Cu toate acestea, premierul spune că celelalte trei națiuni vor primi o sumă suplimentară de 2,2 miliarde de lire sterline pe an ca urmare a noilor taxe.


Boris Johnson anunță creșterea taxelor. Cresc asigurările naționale și impozitul pe dividende. O nouă taxă din 2023…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 1.8]
Exit mobile version