Menu
in

Boris Johnson își cere scuze pentru organizarea unor petreceri de Crăciun la Guvern, în timpul LOCKDOWN

Premierul britanic Boris Johnson a declarat azi, 8 decembrie, că i-a cerut secretarului de cabinet să investigheze dacă au fost organizate petreceri de Crăciun la Guvern în timpul restricțiilor.

„Înțeleg și împărtășesc furia tuturor”, a spus Johnson în fața parlamentarilor.

El și-a cerut scuze după ce au apărut imagini cu oficiali guvernamentali glumind și râzând despre o petrecere de Crăciun din Downing Street de anul trecut, dar le-a spus parlamentarilor că a fost „asigurat în mod repetat” că nu a avut loc o astfel de adunare.

Confruntându-se cu parlamentarii pentru prima dată de la apariția clipului incriminator, premierul a spus că este „furios” și i-a cerut secretarului Simon Case să investigheze, scrie Sky News.

Boris Johnson, acuzat că a organizat o petrecere de Crăciun în Downing Street, în plin lockdown

„Înțeleg și împărtășesc furia tuturor când văd personalul guvernului care pare să încalce măsurile de izolare”, a spus Johnson.

„Este de la sine înțeles că, dacă acele reguli au fost încălcate, vor exista măsuri disciplinare pentru toți cei implicați”, a dat asigurări premierul.

El a fost de acord să ofere Poliției Metropolitane orice informații pe care guvernul le are despre petrecerile din Downing Street.

Laburiștii: „Boris Johnson ne ia de proști”

Liderul laburist Sir Keir Starmer a spus că scuzele premierului „ ridică mai multe semne de întrebare decât răspunsuri” și le-a spus parlamentarilor că acesta a fost prins „în flagrant”.

„Știau că există o petrecere, știau că este împotriva regulilor, știau că nu pot recunoaște acest lucru și s-au gândit că este amuzant. Este evident ce s-a întâmplat”, a spus el parlamentarilor.

Sir Keir a susținut că „milioane de oameni” care au respectat regulile de Crăciunul trecut „acum cred că prim-ministrul îi ia de proști, că au fost mințiți”.

Toată această poveste vine în momentul în care premierul ia în considerare impunerea de noi restricții COVID în Anglia și o trecere la Planul B al strategiei guvernamentale împotriva COVID.


…Boris Johnson își cere scuze pentru organizarea unor petreceri de Crăciun la Guvern, în timpul LOCKDOWN…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 3]
Exit mobile version