Menu
in

Boris Johnson nu dorește asasinarea președintelui rus: „Putin trebuie judecat de o curte internațională”

Boris Johnson nu susține cererile de asasinare a lui Vladimir Putin, dar vrea să-l vadă pe președintele rus judecat de un tribunal internațional.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a declarat că premierul nu este de acord cu senatorul american Lindsey Graham, care a cerut ca „cineva din Rusia” să-l asasineze pe președinte pentru a pune capăt invaziei Ucrainei.

Johnson, scrie The Independent, crede că Putin și asociații săi ar trebui, în schimb, să fie judecați de o instanță internațională pentru crimele de război pe care le-au ordonat în Ucraina, a spus purtătorul de cuvânt.

Și fostul prim-ministru britanic Gordon Brown a cerut crearea unui tribunal special pentru a-i judeca pe cei responsabili pentru crimele de război din Ucraina, după modelul proceselor de la Nuremburg ale naziștilor, după cel de-al Doilea Război Mondial.

Sen Graham a stârnit controverse în SUA, cerând celor din interiorul regimului rus să-i imite pe ucigașii lui Iulius Caesar și pe naziștii care au încercat să-l asasineze pe Adolf Hitler.

„Există un Brutus în Rusia?”, a întrebat el. „Există un colonel Stauffenberg de succes în armata rusă?”

Purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Londra a spus: „Suntem alături de poporul ucrainean pentru a cere încetarea imediată a invaziei ruse. Am mai spus că Putin trebuie tras la răspundere în fața unei instanțe internaționale pentru actele oribile pe care le-a comis.”

Curtea Penală Internațională anchetează Rusia pentru CRIME DE RĂZBOI. Boris Johnson: „S-a folosit muniție împotriva civililor nevinovați”

Johnson a declarat în Camera Comunelor că folosirea fără discernământ a puterii de foc militare împotriva civililor din orașe, inclusiv Harkov, înseamnă că actele lui Putin echivalează deja cu crime de război.

Prim-ministrul britanic susține procesul la Curtea Penală Internațională de la Haga, care a trimis anchetatori în Ucraina pentru a începe să cerceteze posibile crime de război de ambele părți.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai spus: „Îi sprijinim pe ei și munca lor. Este important ca Putin și guvernul rus să răspundă pentru ceea ce au făcut.”

„Orice persoană implicată în conflict trebuie să-și dea seama că nu are licență pentru a comite crime”, a spus procurorul Curții Penale Internaționale.

Rusia neagă că vizează civili și spune că scopul său este „dezarmarea” Ucrainei și arestarea liderilor pe care îi numește în mod fals neonazişti.

Nici Rusia, nici Ucraina nu sunt membri ai CPI. Moscova nu recunoaște tribunalul, dar Ucraina a semnat o declarație în 2014 care dă jurisdicție instanței asupra presupuselor crime grave comise pe teritoriul său după acea dată.


Boris Johnson nu dorește asasinarea președintelui rus: „Putin trebuie judecat de o curte internațională”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version