Menu
in

Fostul căpitan al lui Chelsea Londra îl apără pe Abramovici și stârnește indignarea în Camera Comunelor. Ce fotografie a publicat John Terry

Deputatul laburist Chris Bryant a calificat mesajul lui John Terry către Roman Abramovici „îngrozitor”, după ce fostul căpitan al lui Chelsea a adus un omagiu proprietarului clubului londonez.

Abramovici a confirmat că vinde Chelsea, susținând că decizia „este în interesul clubului”.

Miliardarul rus s-a confruntat cu mai multe apeluri ca bunurile sale să fie confiscate de guvernul Regatului Unit, liderul laburist Sir Keir Starmer întrebându-l pe Boris Johnson de ce nu a impus încă sancțiuni asupra oligarhului.

De când Abramovici a cumpărat Chelsea pentru 140 de milioane de lire sterline, în 2003, clubul a câștigat 19 trofee majore, dintre care cel mai recent la Cupa Mondială a Cluburilor, luna trecută, scrie Metro.

Terry a fost căpitanul lui Chelsea în cea mai mare parte a timpului petrecut de Abramovici în Stamford Bridge și, în urma anunțului rusului, fotbalistul de 41 de ani a postat o fotografie în care apare alături de patronul clubului, cu trofeul din Premier League, împreună cu legenda: „Cel mai bun”.

Ca răspuns la mesajul lui Terry, Bryant a scris pe Twitter: „Este îngrozitor. Cred că @JohnTerry26 ar trebui să de jos asta cât de curând. Oamenii din Ucraina sunt bombardați, bombardați și uciși, în timp ce el îl celebrează pe Abramovici.”

Un magnat elvețian negociază cu Abramovici pentru clubul de fotbal: „Vrea să scape RAPID de Chelsea”

Bryant a întrebat încă o dată de ce Guvernul Regatului Unit nu a confiscat bunurile lui Abramovici.

„Pentru mine este un mister de ce Roman Abramovici nu a fost încă sancționat”, a spus laburistul. „Guvernul știe că a fost implicat în activități ilicite și că este o persoană cu provleme, motiv pentru care nu l-au încurajat să vină în Marea Britanie”, a mai declarat acesta.

„Nu știu de ce Alisher Usmanov nu a fost încă sancționat. El a fost sancționat de UE, dar nu de noi. El deține Sutton Place, nu știu de ce nu confiscam acel bun,” a continuat Bryant.

„Nu știu de ce Marea Britanie nu a confiscat încă un iaht, un apartament sau o proprietate de orice fel, în timp ce mai multe țări din Europa pot face asta.”

În declarația sa de miercuri seara, Abramovici a spus despre decizia sa de a vinde Chelsea:

„Întotdeauna am luat decizii având în vedere interesul clubului. În situația actuală, am luat, prin urmare, decizia de a vinde clubul… Nu voi cere rambursarea niciunui împrumut.”

„Am instruit echipa mea să înființeze o fundație caritabilă în care toate veniturile nete din vânzare vor fi donate. Fundația va fi în beneficiul tuturor victimelor războiului din Ucraina. Aceasta include furnizarea de fonduri critice pentru nevoile urgente și imediate ale victimelor, precum și sprijinirea activității de recuperare pe termen lung.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version