Menu
in

Boris Johnson refuză să primească refugiați ucraineni la el acasă. Ce ministru britanic a spus că va găzdui victimele lui Putin

Downing Street a exclus ca prim-ministrul britanic, Boris Johnson, să adăpostească refugiați ucraineni la reședința sa de la numărul 10.

Potrivit Daily Mail, ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a spus că se va număra printre cei care se înregistrează în programul Case pentru Ucraina lansat în această dimineață de Guvernul britanic pentru a facilita intrarea persoanelor strămutate în Marea Britanie.

Shapps este până acum singurul ministru care s-a alăturat programului.

Astăzi, 14 martie, Downing Street a exclus ca prim-ministrul să adăpostească oamenii la reședința sa, în timp ce alți miniștri spun că se gândesc la acest lucru, atunci când au fost întrebați.

Ministrul Sănătății, Sajid Javid, a spus că „începe să discute” cu soția sa despre asta, iar ministrul pentru Locuințe, Michael Gove, a spus că „explorează ce poate face”.

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a exclus acest lucru, atât din motive de securitate, precum și din motive de spațiu.

Downing Street a mai sugerat că ar putea analiza modificarea legii pentru a permite ca locuințele deținute de oligarhi ruși să fie folosite pentru a găzdui refugiați.

Britanicii care cazează refugiați ucraineni vor primi 350 de lire sterline pe lună de la guvern

Purtătorul de cuvânt oficial al prim-ministrului a spus: „Cu siguranță că este ceva ce avem în vedere”.

Schema care permite familiilor britanice să primească ucraineni care fug de război începe astăzi – dar britanicilor li se permite să primească refugiați doar dacă știu numele acestora.

Oamenii care vor să ofere adăpost refugiaților în Marea Britanie își pot manifesta interesul de a sponsoriza ucrainenii prin noua schemă umanitară a Guvernului, începând din această dimineață.

Gazdele vor trebui, de asemenea, să fie supuse mai întâi verificărilor cazierelor judiciare, ministrul  Sajid Javid spunând că se va aplica un „nivel de bază de controale de securitate”.

Ministerul de Interne a eliberat până acum 4.000 de vize în cadrul Schemei Familiei din Ucraina.

Potrivit datelor publicate pe site, au fost depuse 17.100 de cereri și s-au făcut 10.600 de programări la centrele de procesare a vizelor.


…Boris Johnson refuză să primească refugiați ucraineni la el acasă. Ce ministru britanic a spus că va găzdui victimele lui Putin …

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version