Menu
in

Brexit: Președintele Franței nu are de gând să facă nicio concesie Marii Britanii. Ieșirea fără acord pare inevitabilă

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a promis astăzi că nu va renunța la cota de pescuit a Franței în apele teritoriale britanice pentru a opri un Brexit fără acord.

Potrivit The Sun, Președintele francez a insistat că nu este un act nerezonabil să ceară accesul la apele Marii Britanii chiar și după ce țara va ieși din UE.

Premierul Boris Johnson a anunțat deja că un „No Deal” este „foarte, foarte probabil”.

Macron a declarat, la o conferință de presă de la Bruxelles, pe 11 decembrie, că nu va renunța la partea Franței din „tort”.

Marea Britanie și UE discută cu privire la drepturile de pescuit și se are în vedere acum perioada de timp în care Marea Britanie va permite altor țări să aibă acces la apele după ce plecăm.

Brexit FĂRĂ ACORD: Boris Johnson nu s-a întors cu vești bune de la Bruxelles. Marea Britanie se pregătește intens pentru o ieșire fără acord din UE

The Sun scrie că Bruxellesul dorește cel puțin zece ani de acces, dar Marea Britanie este pregătită să cedeze pentru o abordare pe etape pentru câțiva ani.

Surse de la Bruxelles au informat în această dimineață că liderii UE au respins pledoaria lui Boris pentru discuții cu Macron și Merkel – și i-au spus să discute doar cu șeful UE, Ursula Von Der Leyen.

Downing Street nu a negat acest lucru și a subliniat că premierul vrea să discute și cu alți lideri.

În această dimineață, șefa Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, a declarat că există încă un „decalaj” în materie de pescuit – fără soluții care să reducă diferențele dintre cele două părți. Ea a insistat asupra faptului că flotele UE au „așteptări legitime” de a continua pescuitul în apele Marii Britanii.

De asemenea, ea le-a spus liderilor UE că este „o posibilitate redusă” de a fi încheiat un acord, iar „probabilitatea de a nu exista un acord este mai mare decât cea a unui acord”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version