Menu
in

Britanicii apelează tot mai mult la jocurile de noroc pentru a face față crizei, a plăti facturi sau cumpăra hrană

Britanicii apelează tot mai mult la jocurile de noroc pentru a face față crizei legate de costul vieții – de la încercarea de a câștiga bani pentru a plăti facturile până la utilizarea caselor de pariuri ca bănci de bani, a declarat o organizație caritabilă pentru jocurile de noroc, citată de The Guardian.

Organizația caritabilă GamCare a declarat că, deși este posibil ca acest lucru să exacerbeze stresul financiar, cercetarea a arătat că patru din 10 (42%) jucători cu probleme de noroc (42%) cred că jocurile de noroc le vor îmbunătăți situația financiară în următorul an, comparativ cu doar 7% dintre adulții din Marea Britanie.
Citiți și: Prețurile caselor din UK se prăbușesc. “Ar putea scădea cu până la 30-40%”

Britanicii apelează tot mai mult la jocurile de noroc

Sondajul YouGov realizat pe 4 202 adulți, comandat de organizația caritabilă, a constatat, de asemenea, că una din șase persoane care joacă jocuri de noroc la niveluri dăunătoare a folosit o bancă de ajutor în ultimele 12 luni, în comparație cu 5% din populația generală, în timp ce jumătate dintre părinții care au probleme cu jocurile de noroc au rămas fără mâncare sau haine curate pentru a-și întreține copiii, în comparație cu 20% din totalul părinților.

GamCare a declarat că luna ianuarie 2023 a fost luna cu cel mai mare volum de apeluri din istorie, consilierii auzind în mod regulat rapoarte despre modul în care creșterea costului vieții afectează apelanții. Aceasta a inclus persoane care au petrecut timp în casele de pariuri pentru a se încălzi și persoane cu credite universale și beneficii de invaliditate care joacă jocuri de noroc pentru a face bani în plus pentru a-și acoperi facturile.

Par soluții tentante, dar…

De asemenea, sondajul a arătat că jucătorii cu probleme au fost de șapte ori mai predispuși decât restul populației britanice să spună că vor juca mai mult în următoarele 12 luni ca urmare a crizei costului vieții (42% și 6%).

Kieren Smith, un fost dependent de jocuri de noroc, și-a amintit cum jocurile de noroc păreau o soluție tentantă atunci când se chinuia să plătească chiria și facturile. “Dificultățile financiare au adăugat o altă justificare pentru jocurile de noroc. A fost din disperare – am văzut jocurile de noroc ca pe singura oportunitate de a oferi o soluție financiară pe termen scurt, ceea ce este un loc foarte înfricoșător. Aproape că te întorci la agresor pentru a cere ajutor, dar, de asemenea, îți oferă această oportunitate uimitoare în care un câștig mare poate rezolva totul.”

El a spus că această mentalitate a făcut mai ușor să continue să urmărească un mare câștig decât să se confrunte cu realitatea datoriilor deja acumulate și să înceapă munca de rambursare a acestora. “Pericolul este să devii din ce în ce mai izolat, mai îndatorat. În cele din urmă, începi să pierzi oameni și să te afli într-o stare reală și potențial sinucigașă.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version