Menu
in

Când ar putea avea loc un nou lockdown în Anglia. Varianta Omicron se răspândește cu repeziciune

Ministrul Sănătății din Marea Britanie a anunțat că varianta Omicron a COVID se răspândește cu repeziciune în Anglia și nu a exclus varinta unui nou lockdown în Anglia. El a spus că miniștrii monitorizează datele și le discută cu oamenii de știință „aproape la fiecare oră”

Britanicii se tem acum că țara va fi plasată din nou în lockdown înainte sau după Crăciun.

Potrivit presei britanice, au apărut rapoarte conform cărora Boris Johnson ia în considerare un nou lockdown de două săptămâni imediat după Crăciun, pentru a combate răspândirea virusului.

Sajid Javid a spus că varianta Omicron „se răspândește rapid” și acum reprezintă aproximativ 80% din infectările din Londra și aproximativ 60% din Anglia, ceea ce l-a determinat pe primarul Sadiq Khan să declare „incident major” în capitala britaniă.

SAGE: Regatul Unit trebuie să intre în lockdown două săptămâni înainte de Anul Nou

Modelele publicate sâmbătă, 18 decembrie, arată că, dacă miniștrii vor respecta măsurile actuale din Planul B, ar putea exista un vârf de 3.000 de internări pe zi, în Anglia.

The Sunday Times a raportat că Boxing Day a fost înscris pentru un anunț.

În continuare, noi măsuri ar putea fi introduse de pe 27 decembrie, scrie My London care citează The Sunday Times.

Astfel, una dintre opțiunile luate în considerare este un lockdown de două săptămâni.

O nouă perioadă de blocare este însă speculativă, dar ministrul Sănătății nu o exclude ferm: „Nu cred că există garanții în această pandemie. În acest moment, trebuie doar să monitorizăm totul.”

În ciuda intensificării programului de vaccinare, experții au spus că acesta nu va ajuta în ceea ce privește internările în spital, în viitorul apropiat, deoarece mulți oameni sunt infectați acum, înainte ca imunitatea să aibă timp să se dezvolte.


…Când ar putea avea loc un nou lockdown în Anglia. Varianta Omicron se răspândește cu repeziciune…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 4]
Exit mobile version