in

SAGE: Regatul Unit trebuie să intre în lockdown două săptămâni înainte de Anul Nou

SAGE: Regatul Unit trebuie să intre în lockdown două săptămâni înainte de Anul Nou

Regatul Unit trebuie să intre în lockdown înainte de Crăciun sau va fi „prea târziu”, avertizează Grupul Științific al Guvernlui SAGE.

Oamenii de știință cer un lockdown de două săptămâni în timpul căruia să nu mai fie permise întâlnirile între persoane din locuințe diferite, scrie Daily Mail.

Un lockdown ar împiedica internările să ajungă la 3.000 pe zi, potrivit lui Stephen Reicher, profesor de psihologie socială la Universitatea St Andrews și membru al SAGE.

El a spus că este clar că doar măsurile din Planul B nu vor fi suficiente pentru a opri creșterea numărului de cazuri.

Statisticile au venit în momentul în care profesorul Neil Ferguson – ale cărui proiecții au contribuit la blocajele anterioare – a cerut ca restricțiile să fie înăsprite până de Anul Nou.

În Anglia se vehiculează un lockdown în ianuarie. Infectările cu COVID, la cel mai ridicat nivel de anul acesta

El a spus că spitalizările ar putea fi în număr mare de Crăciun, din cauză că numărul cazurilor de infectare cu varianta Omicron vor crește săptămâna următoare.


El a adăugat: „Nivelul de protecție împotriva bolii severe nu este perfect și numărul foarte mare de cazuri poate duce în continuare la un număr foarte mare de spitalizări”.

„Momentul pentru astfel de măsuri este crucial”, se arată în procesul-verbal SAGE, citat de BBC. „Amânarea până în 2022 ar reduce foarte mult eficacitatea unor astfel de intervenții și ar face mai puțin probabil ca acestea să prevină o presiune considerabilă asupra NHS și a azilelor”.

Marea Britanie a înregistrat cel mai mare număr de infectări zilnice de la începutul pandemiei, cu un total de 93.045 de persoane testate pozitiv pentru Covid, în ultimele 24 de ore, în creștere cu 60% într-o săptămână.

Se așteaptă ca încasările în perioada sărbătorilor de iarnă să scadă cu până la 40% în decembrie, iar guvernul nu a ridicat încă problema unor noi ajutoare pentru cei din industria turismului și a ospitalității.


…SAGE: Regatul Unit trebuie să intre în lockdown două săptămâni înainte de Anul Nou…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 4]

Mii de oameni protestează la Londra împotriva restricțiilor și a vaccinării obligatorii

Mii de oameni protestează la Londra împotriva restricțiilor și a vaccinării obligatorii

emma-raducanu

BBC: Emma Răducanu, personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie