Menu
in

Căpitanul Tom Moore s-a stins din viață infectat cu COVID. A strâns peste 30 de milioane de lire sterline pentru NHS

Căpitanul Tom Moore, veteran al doilea război mondial, cel care a strâns peste 30 de milioane de lire sterline pentru NHS în primul val al pandemiei de coronavirus a murit azi, 2 februarie, la vârsta de 100 de ani.

Tom Moore fusese internat la spitalul din Bedford pe 31 ianuarie, la o săptămână după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19, în urma tratamentului pentru pneumonie.

Fiicele sale, Hannah și Lucy, au menționat, într-o declarație, citată de The Independent: „Anunțăm cu mare tristețe moartea dragului nostru tată, căpitanul Sir Tom Moore.

„Suntem recunoscători că am fost alături de el în ultimele ore ale vieții sale; Hannah, Benjie și Georgia, lângă patul lui și Lucy, pe FaceTime. Am petrecut ore întregi discutând cu el, amintindu-ne despre copilăria noastră și mama noastră minunată. Am împărtășit zâmbete și lacrimi împreună.”

Veteranul englez în vârstă de 100 de ani care a strâns donații record pentru NHS s-a infectat cu COVID-19

„Ultimul an din viața tatălui nostru a fost remarcabil. A întinerit și a experimentat lucruri la care doar visase vreodată”.

Căpitanul Tom, veteran al Celui de-al Doilea Război Mondial, a devenit eroul națiunii britanice, după ce stabilise un obiectiv inițial de a strânge 1.000 de lire sterline, până la împlinirea a 100 de ani, în aprilie 2020, plimbându-se în jurul grădinii sale din Maston Moretaine, Bedfordshire, cu un cadru de mers.

El a strâns însă, în jur de 33 de milioane de lire sterline pentru NHS, doborând două recorduri mondiale Guinness. Tom Moore a fost numit cavaler de Regina Elisabeta și a devenit cel mai vechi artist care a revendicat un single în Marea Britanie pentru coverul „You’ll Never Walk Alone”, alături de Michael Ball și corul NHS Voices of Care.

Înainte de moartea sa, a primit sute de mii de mesaje de încurajare, inclusiv de la primul ministru Boris Johnson, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, armata britanică, echipa de fotbal a Angliei și Michael Ball.

Născut în Keighley, West Yorkshire, în 1920, a intrat în armată în 1940 și a devenit membru al Royal Armoured Corps, în 1941. A continuat să servească în India, apoi în Arakan, în Myanmar, unde a supraviețuit febrei Dengue, înainte de a se întoarce în Marea Britanie, în 1945.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version