Menu
in

Care sunt MOTIVELE ESENȚIALE pentru care puteți părăsi Anglia din 29 martie și ce documente doveditoare sunt necesare

Cei care doresc să părăsească Anglia începând de luni, 29 martie, o pot face doar din motive esențiale, acestea fiind modificate față de cele cerute de guvern începând cu 5 martie.

Astfel, pentru a putea părăsi Anglia, trebuie să completați un formulat în care veți confirma unul dintre motivele rezonabile cerute de autorități.

Formularul îl puteți descărca de AICI.

ATENȚIE! Această cerință se aplică numai persoanelor care călătoresc în afara Regatului Unit din Anglia. În cazul în care călătoriți din Irlanda de Nord, Scoția sau Țara Galilor, se aplică alte cerințe.

Nu este nevoie să completați formularul pentru a călători din Irlanda, Insulele Canalului Mânecii sau Insula Man.

Motivele rezonabile pentru călătoriile internaționale sunt:

  • Muncă
  • Voluntariat
  • Educație
  • Motive medicale
  • Înmormântări
  • Părăsirea Regatului Unit dacă nu locuiți aici și ați fost pe teritoriul lui doar temporar
  • Permiterea accesului părinților la copiii care nu locuiesc în aceeași țară

Unele persoane nu trebuie să completeze formularul datorită meseriei pe care o fac.

ATENȚIE! Vacanțele internaționale – INTERZISE! Cei care vor să iasă din Marea Britanie vor fi amendați cu 5.000 de lire sterline

Nu trebuie să completați formularul dacă aveți vârsta sub 18 ani sau dacă nu aveți capacitatea de a-l completa. Dacă un adult responsabil călătorește cu dvs., trebuie să completeze o copie separată a formularului în numele dvs.

Imprimați o copie a formularului completat sau salvați-l pe un telefon mobil sau alt dispozitiv.

Este posibil să vi se solicite să prezentați această declarație și să vi se solicite orice dovadă care să susțină motivul călătoriei.

Dacă vreți să plecați pentru muncă, vi se poate cere să arătați: scrisoare de la angajator, legitimație profesională, confirmare de participare la competiții sportive, scrisoare de la misiunea diplomatică sau orice alt document legat de activitatea pe care o faceți.

Voluntarii vor avea nevoie de scrisoare de la o organizație relevantă sau alte documente doveditoare.

Dacă doriți să plecați în scop educațional, aveți nevoie de o scrisoare care să ateste că faceți parte dintr-o instituție academică sau orice alt document doveditor în acest sens.

Motivele medicale trebuie dovedite de dovezi medicale care să descrie situația în care se află un membru al familiei sau un prieten care primește tratament medical în spital și a cărui viață este amenințată, dovada efectuării unui tratament, scrisoare de la serviciile sociale, dovadă a internării în spital, dovadă a relației de familie sau oricare alte documente doveditoare.

Dacă doriți să participați la o nuntă, căsătorie civilă, funeralii sau alte astfel de evenimente, aveți nevoie de scrisoare, invitație, certificat de deces sau oricare alt documente doveditor adecvat.

Mai sunt și alte motive pentru care puteți părăsi Marea Britanie. Acestea includ:

  •  Îndeplinirea unor obligațiile legale
  • Desfășurarea de activități legate de cumpărarea, vânzarea sau închirierea unei proprietăți rezidențiale
  • Deplasarea în vederea exercitării drepturilor de custodie recunoscute printr-o hotărâre judecătorească
  • Ordin de a vă prezenta la o autoritate judiciară sau administrativă

Dovezi recomandate în aceste cazuri: dovada contractului, hotărârea judecătorească și dovada locului de reședință, ordin de prezentare la o autoritate judiciară sau administrativă, expirarea permisului de ședere, anunț de concediere, scrisoare sau detalii de la agentul imobiliar, contract sau scrisori relevante care detaliază vânzările sau altă documentație adecvată.

Cei care nu respectă aceste reguli, sunt pasibili de o amendă de 5.000 de lire sterline.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version